Barticipation helpt iconische Willemswerf te moderniseren

28 Jun 2018

Hoe breng je een iconisch gebouw uit de jaren 80 naar de moderne tijd? In opdracht van ASR Vastgoed is in 2013 gestart met de modernisering van de Willemswerf aan de Boompjes in Rotterdam. Voor de renovatie van de parkeergarage, dat intrinsiek onderdeel is van het gebouw en voor bezoekers toch vaak de eerste indruk bepaalt, is Barticipation Parkeeradvies ingeschakeld.


Het voormalige hoofdkantoor van Nedlloyd is – met 100 meter breedte, 90 meter hoogte en door de vorm en bekleding met witte keramische tegels – al 30 jaar een opvallende verschijning aan de Maas. De bouw van het oorspronkelijke pand startte in september 1984 en in december 1988 werd het opgeleverd. Destijds was het ontwerp van architect Wim Quist in schaalgrootte en modernistische vormgeving het eerste gebouw dat eind jaren '80 de toon zette voor het nieuwe Rotterdam. Maar dat is dus wel toe aan een opknapbeurt.

Transformatie van de parkeerfaciliteiten
Centraal in het renovatieontwerp staat het behoud van het karakter van het gebouw. Tegelijkertijd moet het project weer aan de eisen van de moderne tijd voldoen. Dat geldt voor de kantoren en gebruikersruimten, en voor de parkeerfaciliteiten. Voor de transformatie van de parkeergelegenheid doet ASR Vastgoed een beroep op het advies en de expertise van Barticipation. Bart Schinkel is samen met de projectverantwoordelijken momenteel bezig met de herindeling en optimalisatie van de parkeeraccommodatie en de uitwerking van de herindelingsplannen en fysieke transformatie.


Het is voor Barticipation een uitdagend en eervol project om dit onderdeel van het iconische gebouw in technologie, uitstraling en comfort naar de maatstaven van nu te brengen, met behoud van het karakter. Na de eerste fase waarin alle aspecten van de renovatie in beeld zijn gebracht, begeleidt Barticipation nu de opstartfase om te komen tot realisatie daarvan. We houden u graag met enige regelmaat op de hoogte van de vorderingen.

Related projects
Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on