Ballast Nedam Parking levert circulaire parkeervoorziening op bij de Penitentiaire Inrichting in Vught

30 Mar 2023

Aan de Lunettenlaan in Vught is door Ballast Nedam Parking een nieuwe en tijdelijke parkeervoorziening opgeleverd aan het Rijksvastgoedbedrijf. De nieuwbouw van deze parkeervoorziening is gevestigd naast de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught Inrichting en voorziet in een parkeercapaciteit van 250 parkeerplaatsen voor personeel en functionarissen van de instelling. Naast het opleveren van extra parkeercapaciteit is hiermee ook een einde gekomen aan het ‘wildparkeren’ in de bermen van de Lunettenlaan en een nieuwe en veilige verkeerssituatie gecreëerd.
De #parkeervoorziening heeft een tijdelijk karakter en is in gebruik tot en met de opening van het nieuw te realiseren entreegebied van de Penitentiaire Inrichting. Deze ontwikkeling wordt gesitueerd aan de Van Brederodelaan. De extra parkeercapaciteit aan de Lunettenlaan zal dan niet meer benodigd zijn. Door het toepassen van het #ModuParksysteem van Ballast Nedam Parking is de parkeervoorziening aan de Lunettenlaan een eenvoudige remontabele en hiermee #circulaire parkeervoorziening. In de toekomst kan deze dan ook dienst doen op de nieuwe locatie. #Hergebruik van deze garage scheelt 10.000 kg #CO2-uitstoot per parkeerplaats ten opzichte van nieuwbouw.
 
De samenwerking tussen het Rijksvastgoedbedrijf (opdrachtgever) en Ballast Nedam Parking (opdrachtnemer) is door beide partijen als zeer positief ervaren. Dit kwam voort uit een van te voren afgestemde en gezamenlijke afspraak om open en #transparant met elkaar te communiceren en tijdig in te haken op eventuele issues binnen het project. “Zoals dit project in de #samenwerking is verlopen, kan dit als voorbeeld worden gesteld hoe het Rijksvastgoedbedrijf vergelijkbare projecten wenst te realiseren”, aldus Wouter van Dijk - projectmanager Rijksvastgoedbedrijf - in een terugkoppelingsgesprek met het projectteam van Ballast Nedam. We hebben samengewerkt in plaats van samen gewerkt.
 
Nadere informatie: Ballast Nedam Park & Connect, projectleider Tom Janssen (06-30 31 38 54) of business development manager Wim van der Heide (06 53 57 34 19)

Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on