Continental Car Parks realiseert parkeergarage Van der Valk Houten

24 Mar 2023

Continental Car Parks heeft overeenstemming bereikt met Van der Valk over de realisatie van een hoogwaardige parkeervoorziening op de locatie van Van der Valk in Houten. De parkeergarage voorziet in extra parkeercapaciteit die nodig is in verband met de bouw van congreszalen bij het hotel.


Parkdeck bouwsysteem

De nieuwe parkeervoorziening krijgt ca. 640 parkeerplaatsen verdeeld over vier bouwlagen met daarboven een dicht dak met zonnepanelen waarmee energie wordt opgewekt voor het naastgelegen hotel. Het Parkdeck bouwsysteem van Continental Car Parks vormt de basis van de parkeervoorziening, bestaande uit een stalen hoofddraagconstructie gecombineerd met kanaalplaatvloeren met geïntegreerde liggers. Er is gekozen voor dit bouwsysteem om maximaal bij te dragen aan een prettige klantbeleving.


Luxe uitstraling

De opdracht werd gegund aan Continental Car Parks op basis van het meedenken in spraakmakende geveloplossingen, flexibiliteit en de beste prijs. De gevel wordt voorzien van veel groen en een prachtig design hekwerk. Daarmee krijgt de parkeergarage een luxueuze uitstraling en wordt het een verlengstuk van het hotel. Het ontwerp van het parkeergebouw is gemaakt door P.A.M. Teunissen Architectenburo.


Continental Car Parks start in juli met de bouwwerkzaamheden. De oplevering van de parkeervoorziening staat gepland voor februari 2024.


Categorieën
Thema's
Share this on