WPS Parking Solutions overgenomen door CERTINA GROUP om innovatie en groei in parkeerbeheer verder te stimuleren

02 May 2023


Van links naar rechts: Hendrik Pot, CFO bij WPS, Giovanni Santamaria, Managing Partner bij Certina, Erik Stronk, CEO bij WPS.

WPS Parking Solutions, specialist in innovatieve cloud-based oplossingen voor parkeerbeheer, is overgenomen door de in München gevestigde industriële familieholding CERTINA GROUP. Met meer dan 25 jaar ervaring in het opbouwen en omvormen van bedrijven, zal CERTINA verder investeren in WPS, haar oplossingen, klanten en medewerkers om innovatie en groei binnen de parkeerindustrie te stimuleren.

De verkoop van WPS Parking Solutions aan CERTINA resulteert in een splitsing van de huidige WPS organisatie. WPS Noord, inclusief WPS België, WPS Parking Systems (NL), WPS Canada, WPS UK, WPS US en WPS Holding, behoren nu tot  CERTINA's portfolio van bedrijven. WPS Noord zal als individueel bedrijf onder CERTINA blijven opereren.

WPS Brazilië, als onafhankelijk bedrijf binnen de WPS familie, zal niet worden verkocht. De huidige aandeelhouders, het lokale management en Egeria, zullen de activiteiten van WPS in Brazilië en Zuid-Amerika in de huidige vorm voortzetten.

WPS en CERTINA zetten zich in voor continuïteit en groei in de sector van parkeerbeheeroplossingen. De overname luidt een nieuw hoofdstuk in voor WPS om de volgende fase van haar ontwikkeling in te gaan met een nieuwe eigenaar die uitgebreide ervaring heeft in het opbouwen en omvormen van bedrijven.

Erik Stronk, CEO van WPS Parking Solutions: ''We kijken uit naar een mooie toekomst die we samen met CERTINA zullen realiseren. Met hun investeringen volgens de principes van duurzaamheid, continuïteit en verantwoord ondernemen, vinden we in CERTINA de ideale partner om ons te helpen navigeren door veranderende marktomstandigheden en verder te investeren in onze producten, medewerkers en groei. Ik ben ervan overtuigd dat deze overname innovatie en succes voor ons bedrijf en onze klanten zal versnellen."

Giovanni Santamaria, Managing Partner bij CERTINA: "We zijn verheugd om WPS Parking Solutions te verwelkomen in de CERTINA familie van bedrijven. Met onze uitgebreide ervaring in het opbouwen en omvormen van bedrijven kijken we ernaar uit om te investeren in WPS, haar oplossingen, klanten en medewerkers. Als industriële familieholding met een focus op duurzaamheid en verantwoord ondernemen, kijken we uit naar de samenwerking met het management en de medewerkers van WPS en hebben we er vertrouwen in dat de overname het succes van zowel WPS als CERTINA zal bespoedigen.

Categorieën
Advertenties
Share this on