DE SINGEL kiest voor parkeeroplossing van WPS Parking Solutions

27 Oct 2022

DE SINGEL is het internationaal kunstencentrum van Vlaanderen. Als kunstsite is het de thuisbasis voor het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en daarnaast biedt het een veelzijdig aanbod binnen de disciplines theater, dans, muziek en architectuur. Gelegen in een uniek gebouw en op een uitgebreide kunstsite verbindt DE SINGEL gemeenschappen met kunstenaars en kunstpraktijken van overal ter wereld.

In die kleurrijke belevingsreis is het voor DE SINGEL van groot belang dat het parkeren op locatie ook soepel en gastvrij verloopt. 

De twee parkeerterreinen bij DE SINGEL worden gebruikt door studenten en docenten van het Koninklijk Conservatorium, bezoekers van de kunsite en werknemers van DE SINGEL.

Over het project

De uitdaging

De parkeervoorziening bij DE SINGEL was verouderd en diende nodig vervangen te worden. Men had nadrukkelijk de wens om kentekenherkenning in te voeren, voor een verhoogd comfort voor zowel bezoekers als voor de abonnementhouders, waaronder docenten en werknemers van de site. Bij abonnementhouders werd namelijk nog gewerkt met badges, die voortdurend onderhouden moesten worden. 

Ook had DE SINGEL de behoefte om de doorstroom op piekmomenten, zoals voor aanvang en na afloop van een evenement, te optimaliseren en zo files te voorkomen.

Qua wensen voor een specifieke partij zochten ze er een die betrouwbaar is, met een klantgerichte en flexibele aanpak, waarbij DE SINGEL op alle vlakken ontzorgd zou worden. WPS voldeed aan alle criteria. 

Pierre Van Diest, Zakelijk Leider bij DE SINGEL: ''De transparante aanpak van WPS was de doorslaggevende factor om samen te gaan werken.''

De oplossing

WPS heeft locatie DE SINGEL in Antwerpen voorzien van het gebruiksvriendelijke, toekomstbestendige ParkID parkeermanagementsysteem en bijbehorende moderne ParkAdvance parkeerapparatuur. De inrij- en uitrijterminal zorgen voor optimale doorstroming en parkeergemak voor bezoekers en abonnementhouders door middel van kentekenherkenning. Bij de twee cashless betaalstations is er gekozen voor de variant uitgerust met 12' touchscreens. 

Voor het verstrekken van kortingen is er een API koppeling geïmplementeerd, zodat de bezoekers met hun voorstellingsticket korting kunnen krijgen aan de kassa.  

Voor het duidelijk maken van de aanwezigheid van vrije parkeerplaatsen naar de bezoeker, hebben we vol/vrij-borden in de bestaande verkeersborden geïntegreerd. 

In het kader van volledige ontzorging, hebben we de civiele en bekabelingswerken voor onze rekening genomen. 

Na afronding van het project had men de wens om in de toekomst, op het gebied van onderhoud, van volledige ontzorging te blijven genieten. WPS voorziet DE SINGEL dan ook van een onderhoudscontract, wat inhoudt dat de software en parkeerapparatuur frequent wordt onderhouden.

Het resultaat

Met de flexibele en schaalbare parkeeroplossingen van WPS is DE SINGEL is altijd voorbereid op de toekomst. De software wordt frequent geupdate, en nieuwe wensen en functionaliteiten zijn gemakkelijk toe te voegen. Daarbovenop is de parkeerapparatuur robuust, betrouwbaar en, afhankelijk van de behoeftes, eenvoudig uit te breiden met extra apparatuur; bijvoorbeeld met een Prestop Powered by WPS Vrijstaande Betaalkiosk.

Door de locatie te voorzien van ons complete pakket aan toekomstbestendige oplossingen kan DE SINGEL op zowel cultureel vlak als parkeren de bezoeker steeds een onvergetelijke beleving bieden. 

DE SINGEL roemt hierbij onze precieze aanpak en onderstreept: ''Het is natuurlijk essentieel, dat wanneer er vragen zijn of problemen zich voordoen, dat de antwoorden snel komen, of een technieker snel ter plaatse is. Dat heeft WPS bewaarheid.''   

Afsluitend geeft Pierre aan: ''Hetgeen dat men verkocht heeft, heeft WPS waargemaakt.'' 

Categorieën
Advertenties
Share this on