Universiteit leiden bouwt met GOLDBECK een parkeergarage

20 Apr 2022

LEIDEN – In opdracht van de Universiteit Leiden start GOLDBECK Nederland BV met het ontwerp en de realisatie van een bovengrondse parkeergarage. Het project wordt gerealiseerd op het terrein van Leiden Bio Science Park, Nieuw Rhijngeest Zuid in Oegstgeest. De parkeergarage heeft een oppervlak van circa 12.000 m2 vloeroppervlak en biedt circa 425 parkeerplaatsen. De samenwerking is vastgelegd door middel van een integraal UAV GC contract.

De parkeergarage wordt uitgevoerd in het unieke GOLDBECK-systeem. Dit volledig doorontwikkelde bouwsysteem heeft zich in de afgelopen 30 jaar bewezen, ruim 1300 parkeergarages zijn inmiddels al gerealiseerd door heel Europa.

De duurzame parkeervoorziening, welke is ontworpen door Studio VVKH, wordt voorzien van een unieke aluminium lamellengevel welke is voorzien zeefdruk technieken. De gevelplint bestaat uit schanskorven voorzien van gerecyclede steenachtig materiaal waar er ruimte is voor biodiversiteit. Daarnaast is er sprake van een groen-dak en worden er zonnepanelen geplaatst.

In oktober van dit jaar zal gestart worden met de bouw van de eerste fase, binnen circa 5 jaar wordt vervolgens fase 2 gerealiseerd. Hiermee zal de parkeervoorziening in zijn totaal beschikken over circa 650 plaatsen. Hiermee faciliteert de garage voldoende parkeerplaatsen voor het grootste LSH (Life, Science & Health)-cluster van Nederland. De parkeergarage zal gebruikt gaan worden voor werknemers, studenten en onderzoekers die actief zijn binnen deze innovatieve sector.

De Universiteit Leiden is gevestigd in Leiden en Den Haag en heeft in totaal zeven faculteiten. Binnen het Leiden Bio Science Park zijn meer dan 200 bedrijven en instellingen actief waarvan veel bedrijven zich bezig houden met medicijnontwikkeling.

Categorieën
Share this on