Ticketless parkeren in Hoorn

10 Dec 2020

Met trots kondigen we aan dat we de Europese aanbesteding van de Gemeente Hoorn hebben gewonnen. De gemeentelijke garages ‘t Jeudje en schouwburg Het Park worden begin 2021 uitgerust met een gloednieuw ParkiD parkeermanagement-systeem met ParkAdvance parkeerapparatuur.

Gastvrij parkeren

Omdat de parkeervoorziening voor de meeste gebruikers het begin en einde  van hun bezoek is, draagt een vlotte en vriendelijke parkeerervaring bij aan het gevoel van gastvrijheid die de stad Hoorn biedt. De nieuwe parkeeroplossing is daarom volledig ticketless. Uitgerust met de nieuwste technieken op het gebied van kentekenherkenning, contactloos betalen, een online kortingsplatform en aansluiting op het reserveringsplatform van beheerder P1, biedt de stad Hoorn haar parkeerbezoekers een betrouwbare en vooral gebruiksvriendelijke parkeeroplossing.

Parkeerders rijden vlot en snel de parkeergarage in op basis van hun kenteken. Bij terugkomst in de garage voeren parkeerders hun kenteken in op het grote touchscreen, hetzij op de betaalautomaat, of direct bij de uitgang. Na betaling opent de speedgate automatisch bij het verlaten van de garage. Parkeerders hebben ook de keuze zich bij de ingang contactloos te identificeren met hun bankpas en bij vertrek direct bij de uitrit betalen. Door de koppeling met het SHPV kunnen parkeerders ook via hun abonnement bij een belprovider als Yellowbrick of ParkMobile parkeren en achteraf afrekenen.

Online kortingsplatform

Met het online kortingsplatform ValiD kan het theater Park Het Schouwburg hun parkeergasten kortingen verlenen. In de toekomst kunnen ook ondernemers in de buurt van de parkeergarages gebruik maken van dit platform en hun betalende klanten korting op parkeren aanbieden. Met slechts een simpele druk op de knop is de korting toegekend en direct verwerkt in het parkeermanagementsysteem.

Beide parkeergelegenheden bieden bezoekers van de stad en het stadstheater een fijne plek om te parkeren. Accountmanager Robin Wijnen: “Wij zijn erg blij met de opdracht van Gemeente Hoorn. Daarmee mogen we Hoorn als nieuwe klant toevoegen aan het rijtje gemeentelijke klanten. We kijken uit naar de start van het project en een lange en prettige samenwerking met Gemeente Hoorn en P1, die de komende jaren het dagelijks beheer op zich neemt”.

Related projects
Categorieën
Share this on