Scheurvorming parkeergarage verleden tijd

03 Dec 2020

De parkeergarage bij Het Nieuwe Kantoor in Apeldoorn was nodig toe aan een grondige aanpak. Na verloop van tijd ontstond er inwatering door het gietasfalt en de dakbedekking. Hierdoor werd de isolatiemortel nat en begon deze in te klinken. Als gevolg daarvan ontstonden er grote schades in het dek en in het asfalt. 

De beheerder wenste een nieuwe waterdichte afwerking op het parkeerdek. Deze afwerking diende er netjes uit te zien, veilig te belopen en te berijden zijn, een esthetische verfraaiing te bieden en uiteraard 100% waterdichtheid te garanderen. Meekelenkamp Kunstof Techniek nam de parkeervloeren onderhanden. Als eerste is de bestaande afwerking gesloopt, waarna er een nieuwe betonnen druklaag op de constructie is gestort. Deze is afgewerkt met een volledig gewapend, scheuroverbruggend afdichtingssysteem. Het buitendek krijgt te maken met grote temperatuurverschillen, hierdoor kan er spanning ontstaan in de nieuwe druklaag, die kan leiden tot scheurvorming. 

Duurzaam en slijtvast
Het membraan is in wezen een vloeibaar aangebrachte dakbedekking, die alle werking vanuit de ondergrond opvangt. Hierdoor worden de scheuren in de ondergrond overbrugd. Om ervoor te zorgen dat de parkeervoorziening ook voldoende beschermd was tegen mechanische belasting en voldoende antislip werd, was het nodig om een slijtlaag aan te brengen. Bij het grotendeels overdekte deel van het dek is er rechtstreeks op de bestaande betonnen ondergrond, na het verwijderen van de slijtlaag, een duurzaam, slijtvast gietvloersysteem aangebracht. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor parkeerdekken en hellingbanen met een hoge verkeersbelasting. Daarnaast geeft het systeem het parkeerdek de gewenste uitstraling vanwege de vele beschikbare kleurvariaties. 

Het resultaat is een esthetisch, duurzaam beschermd en waterdicht parkeerdek dat volledig bestand is tegen weer en wind. Inwatering krijgt geen enkele kans meer en de parkeergarage is weer veilig te belopen en te berijden.  

Meer weten over onze oplossingen voor parkeergarages of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

Categorieën
Advertenties
Share this on