Verkeersregulatie in toeristisch Lemmer

08 Apr 2021

DE FRYSKE MARREN KIEST VOOR DYNAMISCHE AFSLUITINGEN VAN ST&D Apeldoorn B.V.

De gemeente De Fryske Marren heeft voor Lemmer een drietal installaties voor selectieve stadstoegang (ook wel: stadsafsluiting) laten aanbrengen door ST&D. Deze dynamische afsluitingen moeten bijdragen aan een bereikbaar en leefbaar toeristisch centrum.

Het centrum van Lemmer is ingericht als een gebied waar fietsers en voetgangers zich vrij kunnen bewegen. Om de veiligheid te kunnen garanderen, ook in de toeristisch drukke periode, heeft de gemeente gekozen voor installaties met de bekende, inzinkbare RVS-palen.

Het managementsysteem voor deze dynamische installaties is wederom van Nedap: MOOV City-Access. Deze cloudapplicatie is daarmee voor de (daartoe bevoegde) Friese, gemeentelijke verkeersfunctionarissen op afstand bereikbaar èn bedienbaar. De nood- en hulpdiensten maken gebruik van SOS Toegang en TRANSIT-112.

 

De: Kortestreek (Gedempte Gracht), Kortestreek (Schoolstraat-Lijnbaan) en Kortestreek (Flevostraat) zijn inmiddels door het team van ST&D aan de gemeente opgeleverd. De verwachting is dat deze de installaties over enkele weken in gebruik zal nemen. De gemeente De Fryske Marren zal haar inwoners van Lemmer en belanghebbenden daarover informeren.

Share this on