Ballast Nedam Parking druk op Schiphol: P1 opgeleverd en P3 in voorbereiding

27 Sep 2017

In opdracht van Schiphol Nederland heeft Ballast Nedam Parking parkeergarage P1 naast het nieuwe Hilton hotel uitgebreid. In minder dan 5 maanden tijd werd een extensie van drie parkeerlagen gebouwd. De totale capaciteit van P1 steeg hiermee met 560 parkeerplaatsen. Op maandag 25 september is het nieuwe gedeelte in gebruik genomen. Het project dat strak volgens planning verliep werd eerder door de opdrachtgever al ‘een project uit het boekje’ genoemd.

Thom Hienekamp (Directeur Ballast Nedam Parking): “Doordat we elkaar begrijpen en vertrouwen verliep de samenwerking uitstekend. Het plaatsen van de staalconstructie, het leggen van de vloerelementen, het leggen van de brug dat P1 met de extensie verbindt; het was een geoliede machine.

Demontabel systeem

Het bijzondere aan het project is dat het concept is gebaseerd op ons modulaire systeem ModuPark, opgebouwd uit een staalconstructie met TT-liggers. Deze liggers zijn geproduceerd door ons zusterbedrijf Haitsma. Het werk is verder uitgevoerd met onze vaste ketenpartners Anton Betonbouw, Kampstaal, Bosman bedrijven, Spanberg en DWM Nederland. Het demontabele systeem zorgt ervoor dat de parkeergarage in de toekomst zelfs uitgebreid kan worden naar 6 verdiepingen.

Uitbreiding garage P3 lang parkeren

De oplevering van P1 wordt opgevolgd door een nieuwe opdracht op het terrein van de Amsterdamse luchthaven. Aan het einde van dit jaar wordt gestart met de bouw van de uitbreiding van de P3 garage. De lang parkeren faciliteit wordt uitgebreid met een aanbouw op de bestaande garage. P3 lang parkeren kan in totaal al ongeveer 13.000 auto’s herbergen en eind 2018 zal dit aantal gestegen zijn naar een kleine 15.000.

Foto: Bosman bedrijven

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on