Leisurelands kiest voor papierloze parkeeroplossing van WPS

05 Mar 2024

Eindhoven, 5 maart 2024 – Leisurelands, beheerder van 19 recreatiegebieden in Gelderland, heeft de aanbesteding voor de levering en implementatie van een nieuw parkeersysteem gegund aan WPS, marktleider in cloud-based parkeermanagementoplossingen. De innovatieve, papierloze parkeeroplossing, gebaseerd op kentekenherkenning, biedt een scala aan voordelen voor zowel Leisurelands als haar bezoekers. De samenwerking start met de implementatie op de locaties Mookerplas en Zeumeren, met het oog op uitbreiding naar de overige 17 locaties bij succesvolle pilots.

 

Snel, eenvoudig en duurzaam

"We zochten naar een modern en duurzaam parkeersysteem dat snel en eenvoudig te gebruiken is voor onze bezoekers," aldus Hans Huisman, Operationeel Manager bij Leisurelands. "Het nieuwe systeem van WPS is gebaseerd op kentekenherkenning en volledig papierloos. Dit zorgt voor een vlottere doorstroming bij de in- en uitrit en elimineert de noodzaak voor contant geld of parkeerkaartjes."

Betere controle en kostenbesparing

Naast de voordelen voor bezoekers biedt het nieuwe systeem ook Leisurelands diverse voordelen. WPS implementeert een volledig geïntegreerd systeem met webbased toegang en op afstand bedienbare camera's. Dit biedt Leisurelands de mogelijkheid om het systeem op afstand te beheren, waardoor het beheer efficiënter wordt. Lokale beheerders krijgen tablets met 4/5G-verbindingen voor eenvoudige bediening, terwijl unieke integratie van camerabeelden directe visuele toegang biedt naast het Parking Management System (PMS)."We hebben nu een betere controle over het aantal beschikbare parkeerplaatsen," legt Huisman uit. "Daarnaast verwachten we een kostenbesparing op onderhoud en papier, doordat de terminals minder bewegende onderdelen bevatten en geen papier meer gebruiken."

De pilotfase

De eerste implementatie van het nieuwe parkeersysteem vindt plaats op de locaties Mookerplas en Zeumeren. Bij succesvolle pilots zal het systeem ook op de overige 17 locaties van Leisurelands worden geïmplementeerd.

Toekomstbestendige oplossing

"We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Leisurelands," benadrukt Jasper Adriaans, Accountmanager bij WPS. "Onze papierloze parkeeroplossing is niet alleen een stap vooruit in duurzaamheid en efficiëntie, maar ook volledig toekomstbestendig. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking met Leisurelands een positieve impact zal hebben op de parkeerervaring van hun bezoekers."

Hans Huisman is ook optimistisch over de impact van het nieuwe systeem: "Dit partnership met WPS stelt Leisurelands in staat om de parkeerervaring voor onze bezoekers te moderniseren en te verbeteren. We kijken uit naar een succesvolle implementatie op Mookerplas en Zeumeren, met het oog op uitbreiding naar onze andere locaties."

 

------ Over Leisurelands  ------

Leisurelands is de grootste aanbieder van vrije tijdsbesteding in het oosten van Nederland. Met 19 recreatiegebieden ontvangen wij jaarlijks zo’n 4 à 5 miljoen bezoekers. De gebieden van Leisurelands zijn aantrekkelijk voor alle doelgroepen en samen met collega-ondernemers zijn wij in staat om hiervoor een breed aanbod aan recreatiemogelijkheden aan te bieden. Je vindt er restaurants, saunacomplexen, speeltuinen, watersport en nog veel meer. Met grote festivals als Down the Rabbit Hole, Emporium en Ground Zero is Leisurelands ook een grote speler in het huisvesten van evenementen. Daarnaast loopt er een aantal initiatieven op het gebied van duurzaamheid zoals elektrisch laden en energieopwekking."

Website: www.leisurelands.nl

Email: info@leisurelands.nl  

Tel: 026-3848800

Categorieën
Advertenties
Share this on