Raspberry Groep kiest voor HUB parkeeroplossing van FAAC

13 Dec 2023
Raspberry Groep kiest voor HUB parkeeroplossing van FAAC. Beeld Raspberry Groep
Raspberry Groep kiest voor HUB parkeeroplossing van FAAC.Beeld Raspberry Groep

Hotelketen Raspberry Groep groeit hard. De organisatie is al eigenaar van negen hotels en voegt daar nu, met Hotel Spaander - een Best Western ‘Signature Collection’ hotel - nóg een hotel aan toe. De reden van dat succes? ‘Warme gastvrijheid’, zegt managing director Akin Alan. Vanuit die visie implementeerde hij de HUB parkeeroplossing van FAAC. „Op deze manier hebben de gasten altijd een parkeerplek en kunnen zij hun auto veilig bij het hotel laten.”


Raspberry Group is een snel groeiende hotelketen, die bestaat uit tien hotels en twee restaurant-cafés in Nederland. Alan ziet de Raspberry Group als één familie. „Elk hotel heeft een eigen identiteit en tegelijkertijd maken de locaties onderdeel uit van het groter geheel. Van een hechte bedrijfscultuur. Dat biedt de nodige kansen. Zo streven wij ernaar mensen zo breed mogelijk op te leiden en maken we crosslinks. Het is nu eenmaal leuk en interessant om een breder takenpakket te hebben én ook eens in een andere vestiging te werken.”

Warme gastvrijheid

Binnen de Raspberry Group staat ‘warme gastvrijheid’ centraal, vertelt eigenaar Remco Hellingman„ Ons bedrijf is ontstaan uit een verlangen naar hotels met een goed bed en goed eten, zonder poespas. Waar bezieling en empathie zorgen voor een toegankelijke en open sfeer. Deze waarden komen in alle hotels en restaurants terug en die zorgen niet alleen voor een prettige omgeving voor gasten, maar ook voor het personeel. Zij vallen voor de toegankelijke, non-nonsense-aanpak die in ieder hotel is terug te voelen.”

In dit systeem garanderen de slagbomen de veiligheid van de parkeerplaatsen en zorgen de in- en uitrijstations, betaalautomaten en computersystemen voor de slimme automatisering van het betaald parkeren

Innovatief HUB-parkeersysteem

Vanuit dat streven naar gastvrijheid, zocht Alan naar een innovatief HUB-parkeersysteem, dat gasten veilige en klantvriendelijke parkeerplaatsen aanbiedt, waarbij de bestuurder het parkeerterrein automatisch betreedt en verlaat. „Wij hadden nog te maken met een verouderd parkeersysteem en waren toe aan een gebruiksvriendelijker alternatief. In dit systeem garanderen de slagbomen de veiligheid van de parkeerplaatsen en zorgen de in- en uitrijstations, betaalautomaten en computersystemen voor de slimme automatisering van het betaald parkeren.”

Alan noemt het parkeersysteem bijzonder gebruiksvriendelijk, zowel voor de gasten als de Raspberry Group zelf. „Dit systeem werkt met een kentekenregistratie, waardoor je niet langer meer met losse kaartjes hoeft te werken. Het houdt alles keurig bij en wij zien precies wat, waar gebeurt. Daarbij sluit dit nieuwe systeem ook heel mooi aan op onze eigen software. Dat is toch wel erg prettig.”

Het is natuurlijk best complex om dit soort systemen te integreren, maar als er zich een bug voordeed, kwamen de professionals van FAAC direct met een oplossing

Proactief en hands-on

FAAC noemt zich dé specialist in de automatisering van toegangssystemen. Van zowel automatische parkeeroplossingen als schuifdeuren, slagbomen, bollards en toegangscontrolepoorten. De organisatie uit Doetinchem heeft een eigen fabriek en levert maatwerk. Deze professionals denken met de klant mee en komen altijd met de oplossing die voor hem het beste is. FAAC: „We zijn een platte organisatie met korte lijnen en schakelen snel mee. We kennen onze klanten goed, zijn toegankelijk en benaderbaar en houden van een persoonlijke omgang. Dat vinden wij hier heel normaal.”

De samenwerking met FAAC ervoer Alan dan ook als prettig. „Wij maakten een shortlist van potentiële partners met een innovatieve parkeeroplossing en FAAC belandde bovenaan. Dat heeft enerzijds te maken met onze eisen, die wij aan een parkeersysteem stelden, zoals de gebruiksvriendelijkheid en compatibiliteit met onze overige systemen. Maar anderzijds ook met prijs-kwaliteit en gunfactor. Het is natuurlijk best complex om dit soort systemen te integreren, maar vooralsnog zijn wij ontzettend tevreden. De communicatie verliep prettig en de samenwerking vlot. En deed er zich een bug voor? Dan kwamen de professionals van FAAC direct met een oplossing. Proactief en hands-ons.”

De toekomst is gebruiksvriendelijk

Op dit moment is de parkeerhub reeds bij twee – en bijna drie - hotels geïmplementeerd. Onlangs nam de Raspberry Group Hotel Spaander over. Alan: „Ik kan me zo voorstellen dat wij daar binnenkort ook voor een modern, gebruiksvriendelijk parkeersysteem kiezen.”

Categorieën
Advertenties
Share this on