Unieke parkeergarage Noordelijk Havenhoofd Scheveningen opgeleverd

04 Dec 2023

In het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen hebben wij een nieuwe parkeergarage opgeleverd en overgedragen aan onze opdrachtgever VolkerWessels Vastgoed en de exploitant Q-Park.

Jeroen Drenth, directeur van Continental Car Parks: “Ik kijk terug op een bijzonder project en soepel verlopen bouwproces. De directie van VolkerWessels gaf ons een groot compliment over de bouw en onze bouwplaats. Zij hebben het project als bijzonder prettig ervaren. Ik ben daarom supertrots op ons bouwteam.”

Parkeren in het duin

De parkeergarage in Scheveningen is uniek en ligt op een bijzondere locatie aan de zuidelijke boulevard.

“Voordat wij konden beginnen met de bouw is het bestaande duin afgegraven. Vervolgens hebben wij de parkeergarage gerealiseerd. Deze is opgebouwd uit bovengrondse prefab betonnen garage waar bovenop straks nieuw duin en een aantal strandpaviljoens worden gerealiseerd. Uniek om een dergelijke parkeergarage te mogen realiseren“, aldus Jeroen. De parkeergarage heeft drie parkeerlagen, 750 openbare parkeerplaatsen en 90 stallingsplaatsen.

Herontwikkeling

De locatie, het Noordelijk Havenhoofd, wordt herontwikkeld tot een plek voor nieuwe werkgelegenheid, nieuwe bedrijvigheid en horeca. Daardoor wordt het gebied aantrekkelijk voor zowel de visindustrie als recreatie op de boulevard. De parkeergarage voorziet in parkeergelegenheid voor de nieuwbouw en is onderdeel van het project “Parkeergarage en Duinpaviljoens” in het duin tussen de boulevard (Strandweg) en achterliggende bedrijvigheid.

VolkerWessels is als ontwikkelaar betrokken bij de herontwikkeling en de realisatie van meerdere nieuwbouwplannen, waaronder de parkeergarage. Wij werden geselecteerd op basis van de specifieke kennis van parkeergarages en prijs-kwaliteit verhouding.

Related projects
Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on