De nieuwe digitale manier van schade onderzoek in parkeergarages!

16 Feb 2023

Een geslaagd renovatieproject begint met een betrouwbaar beeld van de werkelijkheid! Door de situatie in 3D te visualiseren bied je een beleving en maak je snel de schades & problemen duidelijk.

Veel eigenaren/exploitanten van parkeergarages die ouder dan 5-10 jaar zijn, krijgen te maken met noodzakelijk onderhoud aan de belangrijke onderdelen van parkeergarages, zoals de plafonds, wanden, vloeren en hellingbanen. Het ontbreekt veel stakeholders aan voldoende kennis om een goed digitaal gebouwbeheersplan op te zetten.


De digitale scan visualiseert direct problemen zoals:

  •  Scheurvorming (diepte, watervoerend);
  •  Corrosie aantasting van de wapening;
  •  Loslaten van coatingsystemen;
  •  Onthechting beton;
  •  Onvlakheden.

Digitale 3D schadeherkenning scan methode visualiseert direct waar de problemen ontstaan en geeft deze weer in een 3 of 2D model.


Hoe werkt 3D Scan

Door middel van 3D gebouwregistratie (laserscanning), in combinatie met een uniek beeldvormingsproces en kunstmatige intelligentie, wordt de schade over het gehele gebied vastgelegd. De visualisatie van de onderzoeksresultaten vormt de basis voor verdere planningsmaatregelen als onderdeel van de feitelijke statusbepaling.

Met zo’n 3D scan is het mogelijk te visualiseren waar betonschades (aantasting, scheurvorming, gebreken) zich bevinden en wanneer onderhoud en renovatie nodig is. Het geeft een gevisualiseerd overzicht van de problematiek weer.

Dit wordt daarna omgezet in zowel een 2D, als 3D model. Hierdoor krijg je een levendig beeld van de huidige situatie. Samen met de BIM-modellen kan het als basis dienen voor het digitale gebouwbeheersysteem, waardoor je exact weet wanneer er onderhoud of renovatie nodig is.

Benieuwd hoe de scan in de praktijk werkt? Bekijk de video opname van een parkeergarage in Utrecht en de  transformatie naar 2D & 3D model?Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on