Renovatie parkeergarage Weena te Rotterdam

01 May 2019

Hoe voorzie je in een veilige en klantvriendelijke parkeerbehoefte voor een breed publiek en zorg je er tegelijkertijd voor dat de parkeergarage weer voldoet aan de wensen en eisen van zowel exploitant als eigenaar? Dit was de opdracht voor BASF System Partner SealteQ West van exploitant Q-Park en namens de eigenaar door beheerder Jones Lang LaSalle.

De Q-Park parkeergarage Weena bij kantoorgebouw The Core in hartje Rotterdam was toe aan een grondige renovatie, zowel constructief als esthetisch. De garage is door SealteQ West duurzaam gerenoveerd om voor de komende jaren het werkend en winkelend publiek op een veilige en klantvriendelijke manier te faciliteren in hun parkeerbehoefte. Maar een eenvoudige klus was het niet. De renovatie had nogal wat voeten in aarde. Niet alleen door de technische uitdagingen maar ook vanwege de overlast voor de huurders in de onderliggende kantoren waardoor de fasering van het werk een factor van groot belang werd.

De bestaande asfalt laag op de 1e verdieping moest in zijn geheel worden verwijderd. Vervolgens bleek ook de betonnen ondergrond toe te zijn aan een grondige constructieve renovatie waarbij ook de wapening beschermd diende te worden. Koren op de molen voor de specialisten van BASF System Partner SealteQ West. De her en der noodzakelijk aangevulde wapening is door SealteQ West voorzien van kathodische bescherming waardoor deze weer voor jaren beschermd is tegen corrosie. Vervolgens is er een duurzame ondergrond gecreëerd met de krimparme gietmortel met hoge sterkte MasterEmaco S 145 PG van BASF Master Builders Solutions. Het geheel is daarna afgewerkt in de huisstijl van Q-Park met het dynamisch scheuroverbruggend vloersysteem van BASF, de MasterSeal Traffic 2264. De specialisten van SealteQ West hebben een puik staaltje vakmanschap afgeleverd die hoort bij het predicaat BASF System Partner.

Het System Partner programma is gebaseerd op een netwerk van experts van hoog gekwalificeerde partners. Dit houdt in dat deelname in het programma synoniem is voor hogere kwaliteit en voor minder reclamaties, omdat alleen grote experts en geavanceerde applicateurs meedoen. Samen beschermen wij niet alleen de reputatie van de bouwsector, maar ook het imago van beide partijen. Onze kwaliteitsbelofte zorgt voor bewustzijn en duurzaamheid. BASF geeft hiermee een signaal af voor de hoogste kwaliteit van onze partners die daarmee onderscheidend zijn in de markt. Meer informatie over het BASF System Partner programma en deelnemende partners vindt u op  https://www.parkeergaragevloereninfo.basf.nl/

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on