IP Parking bereikt nieuwe mijlpaal met 2.500e project!

14 Dec 2022

Gedreven door innovatie en dankzij een uitgebreid netwerk en klantportfolio realiseert parkeerprofessional IP Parking binnenkort het 2.500e project. Deze mijlpaal kenmerkt de sterke internationale groei die het Nederlandse familiebedrijf in de afgelopen 17 jaar heeft doorgemaakt.

CEO en oprichter Jimmy Smulders: “Ik ben ontzettend trots dat we als organisatie inmiddels al 2.500 projecten hebben mogen realiseren. Variërend van compleet nieuwe parkeergarages, nieuwe software concepten en vervangende hardware, tot service en onderhoud. Het is ook onze ambitie om deze groei vast te houden en daarbij staat de ontwikkeling van nieuwe parkeer- en mobiliteitsconcepten en verdere internationale expansie voorop.”

 

2500e project

Het 2.500e project van IP Parking is de parkeergarage Zuyderland, onderdeel van het ziekenhuiscomplex Zuyderland en eigendom van de gemeente Sittard-Geleen. Deze open parkeergarage met 2 parkeerdekken biedt circa 1.050 parkeerplaatsen voor medewerkers en bezoekers. IP Parking gaat op deze locatie het volledige parkeersysteem vervangen met nieuwe parkeer- en betaalapparatuur aangestuurd door innovatieve software, en is ook de komende 10 jaar verantwoordelijk voor service en onderhoud. 

Zo worden op deze locatie 4 inritten en 5 uitritten voorzien van LPR-camera’s waardoor bezoekers en medewerkers eenvoudig kunnen in- en uitrijden op basis van kentekenherkenning. Dit draagt bij aan een lagere CO2uitstoot, maakt automatisch in- en uitrijden met mobiele parkeer-apps zoals Stadsparkeren mogelijk en zorgt er bovendien voor dat de uitrijdcapaciteit 3 keer zo groot wordt.

Uiteraard wordt alles aangestuurd en beheerd vanuit Parkbase, de unieke webbased PMS software van IP Parking. Hierin worden voor Zuyderland diverse koppelingen verwezenlijkt waaronder een API met het toegangscontrole systeem van Omnicard, wat bij Zuyderland als CMS wordt gebruikt. Hiermee krijgen medewerkers van het ziekenhuis met hun bestaande personeelspas ook toegang tot de garage. In de uitgebreide GUI van Parkbase kan de exploitant eenvoudig alle processen volgen en heeft zicht op alle data om de processen zo optimaal te laten verlopen. Met de parkeer en betaaloplossingen van IP Parking biedt de parkeergarage Zuyderland straks weer een prettige parkeerervaring voor alle gebruikers.

Categorieën
Advertenties
Share this on