Continental Car Parks realiseert uitbreiding parkeergarage Puurs in België

27 Sep 2022

Continental Car Parks heeft overeenstemming bereikt over de uitbreiding van een parkeergebouw in het Belgische Puurs. De bouw start in oktober.

Uitbreiding aan twee zijden

Vanwege personele groei realiseerde Continental Car Parks in 2019 een parkeertoren voor een groot bedrijf in Puurs. De 20 meter hoge parkeervoorziening telt zeven parkeerlagen en 1.100 parkeerplaatsen. Inmiddels is door recente groei wederom behoefte aan extra parkeerplaatsen voor het personeel en start Continental Car Parks met de uitbreiding van deze parkeertoren aan twee zijden. Het aantal parkeerplaatsen komt daarmee op 2.000. In samenwerking met het bouwteam maakte Continental Car Parks een ontwerp dat aansluit bij het bestaande parkeergebouw en dat de instemming krijgt van omwonenden.

Flexibel parkeersysteem

Met het Flexideck parkeersysteem van Continental Car Parks, waarmee de parkeergarage in 2019 is gerealiseerd, zijn parkeervoorzieningen aan te passen naar toekomstige behoeften. De semi-permanente, demontabele parkeeroplossing is eenvoudig te verwijderen, te verplaatsen of uit te breiden. Het parkeersysteem is opgebouwd uit een thermisch verzinkte staalconstructie en prefab betonvloeren. De betonvloeren overspannen de parkeervakken en parkeerweg. Ze zijn mechanisch aan elkaar gekoppeld en voorzien van een hoogwaardige kitvoeg welke zorgt voor een vloeistofdichte betonvloer. De uitbreiding die Continental Car Parks realiseert zal straks naadloos aansluiten op het bestaande gedeelte, waardoor er één geheel ontstaat. 

De oplevering van het parkeergebouw staat mede door het inplantingsseizoen gepland voor het najaar van 2023.

Categorieën
Share this on