St Jansdal Ziekenhuis kiest voor parkeeroplossing van WPS Parking Solutions

01 May 2022

Het St Jansdal Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis gevestigd in Harderwijk. Sinds 2019 is er een tweede vestiging in Lelystad en er zijn daarnaast drie buitenpoliklinieken in Dronten, Nijkerk en in Putten. Patiënten kunnen in het St Jansdal Ziekenhuis terecht voor allerlei basis specialismen en diverse behandelcentra. 

WPS Parking Solutions heeft locatie Harderwijk voorzien van een nieuw parkeermanagementsysteem. Op de twee parkeerterreinen, parkeergarage en de ambulance in- en uitgang is hiervoor nieuwe hardware geplaatst. Tevens is er een integratie doorgevoerd in het parkeersysteem wat het maken van een slimme koppeling met achterliggende systemen, zoals Afas en Ultimo mogelijk maakt.


Over het project

De uitdaging: 

Voor het St Jansdal Ziekenhuis is het belangrijk dat patiënten, bezoekers, leveranciers en personeel gastvrij en snel ontvangen kunnen worden. Doordat het parkeersysteem verouderd was en regelmatig in storing stond, lukte het niet meer om de gewenste mate van gastvrijheid aan te bieden. Daarnaast wilde men natuurlijk de vervanging van het parkeersysteem ook aangrijpen om verdere verbeteringen door te voeren voor het personeel en de bezoekers (specifiek kortparkeerders).

De oplossing:

We hebben locatie Harderwijk voorzien van ons moderne ParkID parkeermanagementsysteem en ParkAdvance parkeerapparatuur.

Bovendien hebben we de personeelspas geïntegreerd met het parkeermanagementsysteem. Door deze integratie is het mogelijk geworden voor het ziekenhuis om een koppeling te maken met de achterliggende systemen, zoals Afas en Ultimo. Afas is binnen het ziekenhuis leidend in de uitgifte van parkeerrechten aan personeel. Deze parkeerrechten worden met de personeelspassen volledig in de ParkID software overgenomen. Ook kan personeel in Afas straks zelf het kenteken invoeren, waarna deze ook wordt overgenomen in de ParkID software. Op deze manier rijden medewerkers gemakkelijk in- en uitrijden door middel van kentekenherkenning. Naast de in- en uitritterminals, zijn ook de betaalautomaten voorzien van een personeelspaslezer. Bij de betaalautomaat is het voor personeel mogelijk om waarde op de personeelspas te storten, waarna bij elke keer dat men uitrijdt, een verlaagd personeelstarief van de opgewaardeerde waarde wordt afgehaald (prepaid kaarten).

Om meer mogelijkheden te bieden aan kortparkeerders is de oplossing Dip&Go/Tap&Go ingevoerd. Waardoor de parkeerders volledig paperless kunnen in-en uitrijden. Bezoekers kunnen nu ook eenvoudig de kaarten/kentekens omzetten naar een ander parkeerproduct, zoals een weekkaart of een rittenkaart via het touchscreen op de betaalautomaat.

Verder zijn de betaalautomaten allemaal voorzien van een groot touchscreen: 24” bij de Full Service betaalautomaat en 12” bij de cashless betaalautomaten.

Het resultaat:

Door onze moderne totaaloplossing wordt het St Jansdal Ziekenhuis volledig ontzorgt op het gebied van parkeren. Met ParkID en onze open en adaptieve aanpak is het ziekenhuis tevens verzekert van een toekomstbestendige oplossing; flexibel en schaalbaar naar de wensen van de verschillende parkeergroepen. 

Een hele fijne bijkomstigheid: de samenwerking tijdens het gehele project is door beide partijen als zeer prettig ervaren! 

Categorieën
Advertenties
Share this on