Voorspoedige bouw parkeergarage Tergooi MC

26 Apr 2022

De bouw van de nieuwe parkeergarage bij het Tergooi MC in Hilversum verloopt voorspoedig. We zijn bezig met het monteren van de staalconstructie, plaatsen van kanaalplaatvloeren en het betonnen trappenhuis. 

Comfortabel en gebruiksvriendelijk parkeren

Tergooi MC brengt straks al haar klinische zorg samen op één nieuw te realiseren locatie. Onderdeel van het nieuwbouwplan is een parkeergarage met zes parkeerlagen voor ca. 1.000 auto’s. In een aanbestedingsprocedure werd de opdracht voor de parkeergarage aan ons gegund. Wij zien een groeiende behoefte aan comfortabele en gebruiksvriendelijke parkeervoorzieningen rondom ziekenhuizen en hebben daar passende concepten voor ontwikkeld. Het bouwplan voor de nieuwe parkeergarage voorziet in gebruiksvriendelijk in- en uitrijden, overzichtelijke parkeervloeren en eenrichtingsverkeer.

Groene uitstraling

Architect Wiegerinck maakte het ontwerp voor de parkeergarage die opgaat in de groene omgeving. Om de aan- en afvoer van auto’s efficiënt te laten verlopen en binnenin zoveel mogelijk parkeerruimte te creëren, stijgen en dalen de auto’s straks via wokkels aan de buitenzijde van de parkeergarage. Rondom bekleden wij de gevel met prefab lamellen van hout, die als geheel een boomstructuur vormen. Op verschillende plekken in de gevel worden hoge openingen gesitueerd. Om het geheel nog beter op te laten gaan in zijn omgeving is er een plan voor camouflerende vegetatie rondom en op het gebouw.

De bouw is live te volgen via: https://bouwwebcam.nl/webcam/adst/tergooi/. De parkeergarage wordt in het tweede kwartaal van 2023 door Tergooi MC in gebruik genomen.

Categorieën
Advertenties
Share this on