Flexibele en circulaire parkeergarages voor bedrijven

07 Apr 2022

Met verschillende modulaire concepten bieden wij opdrachtgevers altijd een passende oplossing. Ons concept Flexideck is volledig demontabel en circulair en daarmee een passende oplossing voor ondernemers die rekening houden met aanpassingen aan hun bedrijfspand in de toekomst.

Samenvatting van het artikel in de parkeerspecial van Industriebouw.


Inspelen op veranderend gebruik
Onze Flexideck parkeergarages bestaan uit een staalconstructie met prefab betonnen vloerplaten. Ze zijn volledig demontabel en daardoor eenvoudig te hergebruiken. Door de flexibiliteit van dit bouwsysteem is het bijzonder geschikt voor de industriële bouw. De kans bestaat altijd dat de ruimtevraag verandert. Dat er meer ruimte voor fietsen of busjes moet komen, dat een verdieping in gebruik wordt genomen als kantoor of dat de parkeergarage verplaatst moet worden door uitbreiding van het bedrijfsgebouw. In het ontwerp houden wij al rekening met eventuele toekomstige ontwikkelingen. Zo realiseren wij op dit moment een circulaire parkeervoorziening aan de A. Hofmanweg in Haarlem voor gebruikers van de omliggende gebouwen, sportschool en restaurants. Ons parkeerteam ontwikkelde en ontwierp deze parkeergarage op basis van een circulair bouwsysteem, waarmee flexibel kan worden ingespeeld op de toekomstige parkeerbehoefte en de materialen ook op de lange termijn hun waarde behouden.


Energieleverende parkeergarages
Naast flexibel bouwen wij onze parkeergarages ook zo duurzaam mogelijk. Dat doet wij allereerst door ervoor te zorgen dat onze garages zo weinig mogelijk energie verbruiken, bijvoorbeeld door de verlichting te doven op verdiepingen waar niemand aanwezig is. Daarnaast wekken we waar mogelijk energie op via zonnepanelen op het dak. Vaak hebben de dakvlakken een behoorlijke oppervlakte, zodat er veel panelen geplaatst kunnen worden. Doorgaans zijn onze parkeergarages daarom energieneutraal, soms zelfs energieleverend. Parkeergarage Olympos die wij onlangs opleverden op het terrein van de Universiteit van Utrecht is daarvan een mooi voorbeeld.


Meer weten over onze flexibele parkeeroplossingen? Neem dan contact op één van onze projectmanagers.

Categorieën
Thema's
Share this on