De Meelfabriek in Leiden: indrukwekkende herbestemming

11 Mar 2022


De herontwikkeling van de Meelfabriek in Leiden is in volle gang. In drie fases wordt de herbestemmingsoperatie voor dit industriële erfgoed gerealiseerd. Kwirkey is al enkele jaren als adviseur bij dit project betrokken.

Herbestemming van een rijksmonument
De Meelfabriek is een indrukwekkend rijksmonument in Leiden. De herbestemmingsoperatie is net zo indrukwekkend. De oude gebouwen worden volledig gerenoveerd, nieuwe gebouwen worden toegevoegd. Op een vloeroppervlakte van 55.000 vierkante meter komen lofts, appartementen en studentenwoningen, hotel, restaurant, sport & wellness, kantoren, winkels en culturele ruimtes. Plus een ondergrondse parkeergarage met drie lagen.

Van parkeerbalans tot opening
Kwirkey is al voor de start van de bouw van de parkeergarage als adviseur betrokken bij dit project. Voor de Van der Wiel Groep uit Noordwijk, eigenaar, ontwikkelaar en bouwer van het project, heeft Kwirkey onder meer de haalbaarheid van de parkeeroplossing berekend en geadviseerd over ontwerp, parkeerbalans en functionele indeling. Op tal van terreinen hebben we oplossingen ontwikkeld, getoetst en de juiste partners erbij betrokken. Zo is voor het parkeermanagementsysteem van WPS Parking Solutions gekozen. Apcoa Parking neemt het beheer op zich.
De herbestemming van de Meelfabriek legt een mooie link tussen het verleden en de toekomst van de stad. Met het parkeren is ook gekozen voor een moderne, duurzame en toekomstgerichte oplossing. Kwirkey is trots op het resultaat.

Categorieën
Share this on