Continental Car Parks realiseert parkeergarage Noordelijk Havenhoofd Scheveningen

30 Aug 2021

Continental Car Parks heeft overeenstemming bereikt met VolkerWessels Vastgoed over de realisatie van een drielaags parkeergarage met 750 openbare parkeerplaatsen en 90 stallingsplaatsen in het Noordelijk Havenhoofd van Scheveningen.

 

Herontwikkelingslocatie

Het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen wordt herontwikkeld tot een plek voor nieuwe werkgelegenheid, nieuwe bedrijvigheid en horeca. Dit maakt het gebied straks aantrekkelijk voor zowel de visindustrie als recreatie op de Boulevard. De parkeergarage zal voorzien in parkeergelegenheid voor de nieuwbouw en is onderdeel van het project “Parkeergarage en Duinpaviljoens” in het duin tussen de boulevard (Strandweg) en achterliggende bedrijvigheid (expeditiestraat Visafslagweg).

 

VolkerWessels is als ontwikkelaar betrokken bij de herontwikkeling en de realisatie van meerdere nieuwbouwplannen, waaronder de parkeergarage. Continental Car Parks werd geselecteerd op basis van de specifieke kennis van parkeergarages en interessante prijs-kwaliteit verhouding.

 

Parkeergarage in het duin

De parkeervoorziening zal bestaan uit een bovengrondse prefab betonnen garage waar bovenop nieuwe duin en een aantal strandpaviljoens worden gerealiseerd. Het bestaande duin zal voor de bouw worden afgegraven en na realisatie van de parkeergarage opnieuw worden aangebracht tegen en over de garage. De duinpaviljoens worden gesitueerd op een deel van de parkeergarage c.q. op/in het aangebrachte duin. Het ontwerp is van Team V Architectuur.

 

WKO-installatie

Continental Car Parks realiseert de parkeergarage inclusief toe- en uitritten, liften, technische ruimten en algemene ruimten en voorzieningen. Onderdeel van de opdracht is tevens de realisatie van een WKO-installatie, waarvan de bronnen in de expeditiestraat Visafslagweg worden gerealiseerd en de centrale techniekruimte in de parkeergarage wordt ondergebracht. Deze WKO-installatie voorziet meerdere nieuwbouwplannen van warmte en koude, waaronder ook de duinpaviljoens.

 

De bouw van de parkeergarage start in april 2022.

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on