Geen kans meer op lekkages voor parkeerdek in Zeist

29 Jul 2021

In Zeist is het unieke en karakteristieke appartementencomplex Laan van Vollenhove gesitueerd. Het complex is zeer kindvriendelijk, eenvoudig te bereiken en heeft veel diverse voorzieningen in de buurt. Daarnaast kunnen de bewoners gebruik maken van een ruime privé parkeervoorziening.  

 

De uitdaging
De vloer van het parkeerdek bij deze flat was al jaren in zeer slechte staat. Er ontstond overlast door lekkages naar de ondergelegen parkeerlaag, wat resulteerde in betonschade aan de onderzijde van de constructie van het dek. Een hoogwaardig en esthetisch antislipsysteem welke langdurige waterdichtheid kan garanderen, dat was  de wens van de opdrachtgever. Betonreparateur SealteQ ging nauwkeurig aan de slag met de duurzame producten van Triflex.

 

‘Er ontstond overlast door lekkages naar de ondergelegen parkeervloer’

 

De oplossing
In het najaar van 2019 is het bestaande gietasfalt gesloopt en de nieuwe druklaag gestort. Tevens werd de betonschade aan de onderzijde van het parkeerdek zorgvuldig gesaneerd. Het dek is aan de bovenzijde voorzien van het volledig gewapende en scheuroverbruggende Triflex ProPark systeem variant 1. In dit systeem wordt een waterdicht membraan gecombineerd met een slijtlaag. Hierbij wordt de werking vanuit de ondergrond opgevangen door het membraan en wordt het optreden van inwatering onmogelijk gemaakt. Het Triflex ProPark systeem is perfect afgewerkt en zorgt voor een representatief parkeerdek met een lange levensduur.

 

Het proces
Er is gestart met de sloop van het gietasfalt. Vervolgens is de betonnen ondergrond gevreesd. Aan de onderzijde van het dek zijn de betonschades hersteld. Na de sloop is er, onder afschot, een nieuwe gewapende betonnen druklaag gestort, waarna deze vervolgens is gevlinderd. In de nieuwe druklaag zijn ook nieuwe dilatatieprofielen opgenomen. De gevlinderde ondergrond is gestraald en vervolgens is het Triflex ProPark variant 1 systeem aangebracht.

 

Het resultaat
Het proces is volledig naar wens verlopen. De slijtlaag is weer voor jaren bestand tegen externe invloeden en door het aanbrengen van een finish is het dek voorzien van de gewenste kleur. Gevolg: een volledig beschermd en esthetisch parkeerdek en een uiterst tevreden opdrachtgever.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

Categorieën
Advertenties
Share this on