Aan de Stegge Twello realiseert parkeergarage ziekenhuis Tergooi Hilversum

15 Jun 2021

Aan de Stegge Twello en het ziekenhuis Tergooi in Hilversum hebben de aannemingsovereenkomst getekend voor de realisatie van een parkeergarage op het zorgpark Monnikenberg.

Parkeren in de zorgsector
Op het bosrijke zorgpark Monnikenberg brengt Tergooi straks al haar klinische zorg samen op één nieuw te realiseren locatie. Onderdeel van het nieuwbouwplan is een parkeergarage met zes parkeerlagen voor ca. 1.000 auto’s. In een aanbestedingsprocedure is de opdracht voor de parkeergarage gegund aan Aan de Stegge Twello. Met dochterbedrijf Continental Car Parks, specialist in bovengrondse parkeervoorzieningen, biedt het bedrijf een aantal concepten om parkeren rondom ziekenhuizen zo comfortabel en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en speelt daarmee in op een groeiende behoefte. Het ontwerp voorziet in onder andere gebruiksvriendelijk in- en uitrijden, overzichtelijke parkeervloeren en eenrichtingsverkeer.
Jeroen Drenth, commercieel directeur van Continental Car Parks:
De parkeergarage is het eerste en het laatste contactmoment van een soms lastig ziekenhuisbezoek. Parkeren willen wij daarom voor de bezoeker zo comfortabel mogelijk maken. Met onze concepten voor gebruiksvriendelijk parkeren rondom ziekenhuizen en onze financiële menukaart met opties en alternatieven bieden wij een parkeervoorziening binnen budget.


Bos als inspiratie
Architect Wiegerinck maakte het ontwerp voor de parkeergarage die opgaat in de groene omgeving. Het ontwerp is geïnspireerd op het bos en landschappelijk goed ingepast. Om de aan- en afvoer van auto’s efficiënt te laten verlopen en binnenin zoveel mogelijk parkeerruimte te creëren, stijgen en dalen de auto’s via wokkels aan de buitenzijde. Rondom is de gevel bekleed met prefab lamellen van hout, die als geheel een boomstructuur vormen. Op  verschillende plekken in de gevel worden hoge ramen gesitueerd. Om het geheel nog beter op te laten gaan in zijn omgeving is er tevens een plan voor camouflerende vegetatie rondom en op het gebouw.

Start bouw
De vergunning voor de realisatie van de parkeergarage is inmiddels verleend. De bouwwerkzaamheden starten eind 2021 en de oplevering zal plaatsvinden gelijktijdig met het nieuwe ziekenhuisgebouw eind 2022.

Categorieën
Advertenties
Share this on