Blog: De beleving in je parkeergarage

03 Nov 2020

Vroeger zag elke parkeergarage er vrijwel hetzelfde uit; weinig kleur, witte lijnen om de parkeervakken aan te duiden en pijlen om de rijrichting aan te geven. Het was vooral een kille plek die niet veilig aanvoelde. In de grotere garages moest je vooral niet vergeten in welk gedeelte van de parkeergarage je je auto had geparkeerd, want dan was je wel even zoet met het zoeken van je auto. De afgelopen jaren is er verandering in dit beeld en zien we dat parkeergarages steeds veiliger en comfortabeler zijn met een duidelijke routing. Raymond Verhagen, Algemeen directeur BetonRestore vertelt in deze blog meer hierover.

Veiliger door een duidelijke routing
“We zien dat er steeds meer aandacht is voor veiligheid en comfort in parkeergarages. Dit wordt vooral gerealiseerd door het aanbrengen van looppaden, zebrapaden en duidelijke (vlucht)routes. Vergeten waar een auto geparkeerd staat gebeurt ook minder snel want door het plaatsen van bijvoorbeeld pictogrammen onthoudt de bezoeker beter waar zijn auto geparkeerd staat. Ook hoeft hij niet de hele parkeergarage rond te lopen om te kijken waar hij kan betalen en hoe hij de parkeergarage kan verlaten. Door het aanbrengen van looppaden worden parkeergarages veiliger omdat bezoekers zich beter kunnen oriënteren.”

Eigen identiteit
“Het creëren van sfeer kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden door kleurgebruik. Door per verdieping een andere kleur te gebruiken, is het voor de gebruiker makkelijk om zijn of haar auto terug te vinden. Hiervoor is elke kleur mogelijk, dus ook huisstijlkleuren en kan er een hele eigen identiteit aan de parkeergarage worden gegeven. De afgelopen jaren hebben we veel parkeergarages door deze toepassingen veiliger gemaakt en voorzien van een eigen stijl.”

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw parkeergarage, neem dan contact met ons op via: 0183 – 643 666. Wij kijken graag met u mee.

Raymond Verhagen - Algemeen directeur BetonRestore 

Categorieën
Advertenties
Share this on