Parkeerdek P+R Slinge weer duurzaam beschermd

29 Oct 2020

Rotterdam: een bloeiende en dynamische havenstad die volop in ontwikkeling blijft. Met haar historische gebouwen en aantrekkelijke winkelgebieden valt er veel te beleven. Om onder andere het winkelend publiek te bedienen zijn er veel parkeervoorzieningen in de stad. Een van deze parkeerlocaties is P+R Slinge. De garage is eenvoudig te bereiken vanaf de Ring Rotterdam en met rechtstreeks openbaar vervoer naar de bruisende binnenstad. 

Na jaren intensief gebruik was de bestaande teerhoudende afwerking op het parkeerdek van P&R Slinge sterk verouderd. Door mechanische belasting en weersinvloeden vertoonde het parkeerdek slijtage en begon de vloer te onthechten. De vloer van het dek was daarom nodig aan een renovatiebeurt toe. Applicateur Neston Betonconservering is ervaringsdeskundige in het uitvoeren van grote projecten en heeft de slijtage en onthechtingsproblemen van het dek grondig aangepakt.  
 

Voldoende parkeercapaciteit 
Bij de realisatie van parkeerdaken- en dekken worden hoge eisen gesteld aan de afdichting. Daarnaast zijn de vloeren van deze parkeerdaken vaak glad, door bijvoorbeeld weersinvloeden zoals regen of sneeuw.

Gemeente Rotterdam wenste dat de bestaande afwerking van het parkeerdek volledig werd vervangen door een nieuw duurzaam antislipsysteem die tevens voldoende bescherming biedt aan de onderliggende constructie en geparkeerde auto’s. Eventuele scheurvorming diende verholpen te worden en bestaande dilatatieprofielen vervangen. Met de juiste oplossing werd niet alleen een berijdbare afdichting van het parkeerdak gerealiseerd, maar in de totale opbouw werd er ook een isolatie- en drukverdeellaag aangebracht. Door de hoge parkeerdruk zou het project in eerste instantie in fases worden uitgevoerd, om voldoende parkeercapaciteit te behouden ten tijde van de uitvoering. Echter, door de uitbraak van het coronavirus en de daarbij behorende richtlijnen van het RIVM, is de parkeerdruk flink afgenomen. Dit zorgde ervoor dat Neston Betonconservering de renovatie  van het parkeerdek in een keer kon uitvoeren.

 

Een volledig gewapend afdichtingssysteem
Vanwege de ligging in de openlucht was het belangrijk dat het parkeerdek volledig weersbestendig werd. De keuze viel daarom al snel voor het Triflex 2-componenten afdichtingssysteem. Bij het aanbrengen van dit volledig gewapend, snel uithardend en scheuroverbruggende afdichtingssysteem diende ook rekening gehouden te worden met de aanwezige dilatatie- en hemelwaterafvoeren. Voor de hellingbanen ging de voorkeur uit naar een oplossing met hoge antislip en slijtvaste kenmerken. 

Om de veiligheid van voetgangers te vergroten kan een antisliplaag op de vloer van een parkeergarage een uitkomst bieden. Voor P+R Slinge is er daarom bij het wandelgebied een duurzaam antislip coatingsysteem toegepast, dat is voorzien van een dikke slijtlaag. De constructie betreft een plaat met daarop een betonnen druklaag. Alleen ter hoogte van de plaatnaden ontstond er wat scheurvorming in het beton. Hierdoor kon de thermische werking van het dek worden opgevangen door een  kunststof wapeningsmat en hoefde er alleen bij de scheurvorming een volledig gewapend en duurzaam membraan te worden aangebracht.

Een esthetisch en duurzaam resultaat 
Het resultaat is een duurzaam en waterdicht parkeerdek die voorzien is van voldoende antislip met een moderne uitstraling. De opdrachtgever is goed te spreken over het resultaat. Iwo Postma (technisch manager bij Gemeente Rotterdam): ‘Het resultaat is nu al ontzettend mooi geworden. Het is reeds opgeleverd, dus kwalitatief gezien kunnen wij pas een oordeel geven over 10 jaar.’

Parkeergarages met eigen identiteit
Een goede afdichting en bescherming van de ondergrond is een vanzelfsprekendheid. Lekkages in parkeerdekken worden voorkomen doordat details en grote oppervlakken naadloos en waterdicht worden afgewerkt. Een perfect afgedicht parkeerdek dat ook nog eens beschermd wordt tegen weersinvloeden, vuil, brandstoffen en slijtage. Of het nu gaat om het creeëren van een veilige uitstraling of een logische routing, met de esthetische en functionele oplossingen van Triflex krijgt iedere parkeergarage een eigen identiteit.

Informatie
Benieuwd naar wat Triflex voor u kan betekenen? Kijk op www.triflex.nl voor meer informatie of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

Categorieën
Advertenties
Share this on