Feestelijke sleuteloverdracht Ticketless parkeersysteem Lelystad Airport

10 Aug 2020

Het nieuwe parkeermanagementsysteem bij Lelystad Airport is klaar. Onder een strak blauwe lucht heeft Lelystad Airport afgelopen week officieel de sleutels van haar parkeermanagementsysteem in ontvangst genomen. Projectleider Sven Zijlstra overhandigde namens WPS de sleutels aan Henk Koudijs. Hiermee is het ParkiD systeem officieel overgedragen aan opdrachtgever N.V. Lelystad Airport.

Drukke luchthaven voor General Aviation

Op dit moment is Lelystad Airport één van de drukste luchthavens voor General Aviation in Nederland. Bezoekers kunnen er terecht voor lesvluchten, rondvluchten, vliegtuighuur, vliegtuigonderhoud en tal van andere activiteiten. De luchthaven beschikt over twee grote verharde parkeerterreinen. Parkeerterrein P1 ligt recht tegenover het luchthavengebouw en biedt plaats aan 150 auto’s. Parkeerterrein P2 biedt vooral de bezoekers van Nationaal Luchtvaarmuseum Aviodrome een parkeerplaats op het 500 plaatsen tellende terrein.

Een ticketless parkeeroplossing

Beide terreinen zijn voorzien van gloednieuwe ParkAdvance apparatuur. Bijzonder aan het systeem is dat het volledig ticketless is. Hiervoor combineren we de beste kentekencamera's met ons gerenommeerde ParkiD softwareplatform. Dankzij een snelle doorstroming zonder stoppen zorgt deze vooruitstrevende oplossing voor een optimale gebruikerservaring. Daarnaast vergt het systeem ook minder eerste- en tweedelijns onderhoudswerkzaamheden wat gunstig is voor het beheer. Ook is het een duurzame oplossing doordat er geen papieren tickets meer nodig zijn.

Bij aankomst herkent de kentekencamera automatisch het kenteken van bezoekers, waarna de slagboom opent. Een verkeerslicht met symbolen maakt het proces duidelijker. Betalen doen bezoekers bij één van de cashless betaalautomaten. Door het kenteken in te voeren op het touchscreen berekent het systeem het verschuldigde parkeertarief en kan dit contactloos voldaan worden. Vervolgens leest de kentekencamera ook het kenteken bij de uitrijterminal en opent de slagboom. Ook voor medewerkers van de luchthaven biedt het systeem optimaal gebruiksgemak; zij rijden automatisch in en uit op basis van hun kenteken.

Maximale ontzorging

De betaalautomaten zijn door WPS geplaatst in een abri. Zo kunnen bezoekers ook bij slechter weer droog betalen. Naast het leveren en plaatsen van de parkeeroplossing heeft WPS ook gezorgd voor de benodigde netwerkapparatuur, veldkasten en het aanbrengen van de benodigde bekabeling.

Zoete Brabantse verrassing

Om de sleuteloverdracht feestelijk te vieren, trakteerde WPS het projectteam van Lelystad Airport op een beroemde Brabantse lekkernij!

Naast het parkeersysteem bij de nieuwe luchthaven terminal draaien nu alle parkeervoorzieningen van Lelystad Airport op een ParkiD parkeeroplossing van WPS.

Related projects
Categorieën
Share this on