WPS belangrijk onderdeel in transformatie De Meelfabriek Leiden

21 Nov 2017

Het Meelfabriek complex in Leiden ondergaat de komende jaren een ware transformatie naar nieuwe gebruiksbestemmingen. Gelegen aan de oostelijke Singelrand bevindt het project zich op steenworp afstand van de historische binnenstad. De bijzondere industriële atmosfeer, de imposante gebouwen en de locatie maken De Meelfabriek uniek.

Van der Wiel Bouw is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het project. Het totale plan voor de nieuwe Meelfabriek voorziet in maar liefst circa 46.000 m² vloeroppervlakte. Onderdeel van het imposante project is onder andere de bouw van een nieuwe woontoren en appartementengebouwen. Bestaande industriële gebouwen worden uitgebreid door de toevoeging van penthouses en exquise lofts. De Meelfabriek Tuin vormt het rustpunt binnen dit unieke project. Na realisatie van het plan ontstaat hier een veelbelovende impuls voor de stad met nieuwe woningen, atelierruimtes, appartementen voor Young Professionals, kantoren voor creatieve bedrijven, een hotel met Skybar en recreatieve- en sportvoorzieningen zoals een spa & wellness.

Zoals in veel van dergelijke projecten is voldoende mogelijkheid tot parkeren een van de kritische succesfactoren. Daarom is onder de tuin een ruime parkeergarage voorzien die ruimte biedt aan de diverse doelgroepen. Voor turnkey levering van het parkeermanagementsysteem, inclusief bijbehorende apparatuur voor de complete parkeergarage, doet Van der Wiel Bouw een beroep op WPS Parking Systems. Eind 2018 starten de werkzaamheden van WPS voor dit project.

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on