EERSTE ENERGIENEUTRALE PARKEERGARAGE VAN NEDERLAND GEOPEND

15 Nov 2017

De eerste energieneutrale parkeergarage van Nederland is vandaag geopend. De P+R parkeergarage bij station Driebergen-Zeist biedt plek aan bijna 600 auto’s.

ENERGIE- EN CO2-NEUTRAAL

Bij de totstandkoming van de parkeergarage hebben Aan de Stegge Twello en Continental Car Parks een installatie-concept ontwikkeld welke op basis van normaal gebruik in combinatie met een hoog comfort- en veiligheidsniveau over het gehele jaar evenveel energie opwekt als dat het verbruikt. Er is veel aandacht besteed aan het beperken van de energievraag. Een aantal slimme toepassingen, waaronder een intelligent parkeerverwijssysteem en lichtmanagementsysteem resulteren in een flinke energiebesparing. De energie die nodig is, wordt opgewekt via ruim 400 zonnepanelen op het dak van de parkeergarage.

DUURZAAM ONTWERP

De parkeergarage is ontworpen met respect voor de kostbare omliggende natuurlijke omgeving. De ronde, compacte vorm en de groene gevels op de begane grond passen perfect in de groene stationsomgeving van Driebergen-Zeist. De houten lamellen benadrukken het natuurlijke karakter. Er is gezorgd voor natuurlijke ventilatie en veel licht en ruimte. De parkeergarage is opgebouwd uit duurzame onderhoudsarme materialen die op een natuurlijke manier verouderen zonder afbreuk te doen aan de esthetische kwaliteit.

ENERGIEMONITOR

Om gebruikers te informeren en te enthousiasmeren over de toepassing van duurzame energie is in het hoofdtrappenhuis een energiemonitor geplaatst. Het nut en de milieuaspecten van de energieneutrale parkeergarage worden daardoor transparant en het weergeven van de CO2-waarden dragen bij tot bewustwording en motivatie van bezoekers.

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on