Eerste paal parkeergarage Reinier de Graaf ziekenhuis de grond in

24 Sep 2016

Donderdagochtend 15 september is met het boren van een symbolische paal het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe bezoekersparkeergarage bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Op het ziekenhuisterrein verrijst straks een spiksplinternieuwe vijflaagse parkeergarage, waarin patiënten en bezoekers vlakbij de hoofdingang van het ziekenhuis kunnen parkeren. Ook biedt de nieuwe parkeergarage ruim voldoende invalidenparkeerplaatsen.

320 funderingspalen

Continental Car Parks boort in totaal ruim 320 palen voor de fundering van de parkeergarage. Er is gekozen voor boren in plaats van heien, waardoor slechts een licht brommend geluid is te horen tijdens de boorwerkzaamheden. Wel rijdt er tijdelijk wat meer vrachtverkeer in verband met de aanlevering van bouwmateriaal. De naaste omwonenden zijn ruim van tevoren geïnformeerd.

Ontwerp in stijl ziekenhuis

De parkeergarage die plek gaat bieden aan 450 auto’s is qua ontwerp afgestemd op het ziekenhuis. De oplevering zal naar verwachting plaatsvinden in maart 2017. Kort daarna is de parkeergarage open voor gebruik. De tijdelijke parkeergarage achter het oude gebouw B wordt eind 2017 verwijderd. Na de sloop van gebouw H komt er op de plek van dit gebouw een groot parkeerterrein voor personeel.

Categorieën
Advertenties
Share this on