CONTINENTAL CAR PARKS BOUWT PARKEERGARAGE NS DRIEBERGEN-ZEIST

21 Sep 2016

Begin 2017 start Continental Car Parks met de bouw van een nieuwe parkeergarage voor de NS bij het centraal station in Driebergen-Zeist.

Nieuwe parkeergarage met 600 parkeerplaatsen

Het stationsgebied van Driebergen-Zeist wordt de komende jaren volledig vernieuwd. Continental Car Parks is daarbij verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe parkeergarage. In nauwe samenwerking met architectenbureau Groosman uit Rotterdam wordt de parkeergarage gerealiseerd met een capaciteit van 600 parkeerplaatsen.

Nieuw station in prachtige omgeving

Op vrijdagmiddag 16 september werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe stationsgebied. Het station Driebergen-Zeist is gelegen in het hart van de provincie Utrecht, op de grens van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In het stationsgebied moeten auto’s vaak lang wachten voor de overweg. Dat gaat veranderen. Er komt een onderdoorgang onder het spoor en de omliggende wegen en fietspaden worden aangepast. Bovendien verdubbelt ProRail het spoor bij het station, zodat er ruimte ontstaat voor meer treinverkeer. De stad- en streekbussen krijgen nieuwe haltes en er komt een parkeergarage en een ondergrondse fietsenkelder. De metamorfose van het totale stationsgebied duurt tot 2020.

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on