Projectbezoek Universiteit Leiden

  • 20 Apr 2023
  • 15:00 ~ 19:00
  • Universiteit Leiden,

Er worden overal mooie parkeerprojecten gerealiseerd. De hoogste tijd om met elkaar weer eens op bezoek te gaan bij een bijzonder project. Je bent van harte uitgenodigd voor het PNNL-projectbezoek aan de nieuwe parkeergarage bij Universiteit Leiden

Deze nieuwe, openbare parkeergarage biedt niet alleen een droge en veilige plaats aan 650 auto's, maar ook aan insecten- en vogelaantrekkende gewassen. Het doel is dat de garage de biodiversiteit in de omgeving vergroot. Op het dak komt een tal aan inheemse kruiden, zoals duizendblad, hondsdraf en paarse dovenetel en zelfs bomen. Deze weelderigheid groeit rondom de 286 zonnepanelen op dit dak. De planten komen in verplaatsbare kratten, zodat het dak flexibel in te richten blijft.

Wat verder opvallend is aan dit gebouw zijn de wanden met aluminium lamellen die haaks op de gevel staan. Op de lamellen komt een zwart-wit afbeelding van een Hollands landschap: een rietkraag met soms een vosje, een konijn of een ander dier. Deze printen worden pas zichtbaar als men de gevel overhoeks bekijkt. De lamellen zorgen er ook voor dat de garage volledig natuurlijk geventileerd wordt, waardoor een sprinkler installatie niet nodig is.

De Westerdijkgarage bestaat hoofdzakelijk uit een stalen constructie, wat voor 95 procent gemaakt is van gerecycled staal. De betonnen dakplaten hebben geen coating, waardoor ook deze volledig recyclebaar zijn. Het gehele gebouw kan na de levensduur gemakkelijk uit elkaar gehaald worden. Deze 'legolisering' methode van aannemer Goldbeck zorgt ervoor dat er een minimum aan bouwafval is.

In de eerste fase van de bouw zal de garage plaats bieden aan 430 parkeerplekken. Daarna komen er nog 220 bij. De parkeergarage is zeven dagen per week, 24 uur per dag geopend.


Programma

15:00 - 15:45    Ontvangst bij Universiteit Leiden (exacte locatie volgt nog)

15:45 - 15:50    Welkom

15:50 - 16:45    Presentatie:

                            Spark - Erwin van Hout

                            Goldbeck Nederland - Jeroen Tilleman

17:00 - 17:45   Rondgang in de parkeergarage

18:00 - 19:30    Netwerkborrel

19:00 - 19:30   Einde
Aanmeldingen
Organisatie
Categorieën
Thema's
Inloggen
Share this on