Beter beleid met betere parkeerdata

25 Apr 2024


In onze drukke openbare ruimte staan we voor de uitdaging een goede balans tussen leefbaarheid en bereikbaarheid te creëren. De auto kreeg hierbij traditioneel veel plek toegekend. Met de huidige focus op een meer leefbare balans is dit snel aan het veranderen.

Voor steden en gemeentes is de grote vraag dan ook hoeveel ruimte de auto nog krijgt in de toekomst. Hoe passen we het parkeerbeleid en normen aan, in bestaande wijken en bij nieuwe gebiedsontwikkeling?

Het beantwoorden van deze vraag was lastig omdat er maar beperkte data over parkeren beschikbaar was.Tegenwoordig is data echter continu beschikbaar. Monit Data helpt publieke en private exploitanten van parkeerfaciliteiten door deze data om te zetten in relevante en heldere informatie. Zodat parkeerbeleid en normen aangepast kunnen worden met datagedreven cijfers

De laatste editie van het MobiliteitsPlatform magazine heeft als thema ‘parkeren en gebiedsontwikkeling’. Monit Data heeft bijgedragen met een artikel met enkele praktijkvoorbeelden van het gebruik van parkeerdata bij gebiedsontwikkeling.

Ons artikel is te vinden op pagina 10 van het MobiliteitPlatform magazine. Lees het artikel geheel kosteloos door deze link te klikken.

Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on