Dakvlak afgedicht m.b.v. Triflex SAM

24 Apr 2024

Het platte dak van een school en bso in Rijswijk was niet meer waterdicht. Dit probleem moest worden aangepakt. De producten van Triflex boden de oplossing en bij het aanbrengen hiervan kon onze nieuwste innovatie Triflex SAM worden gebruikt voor een optimaal resultaat!

De uitdaging

Het platte dak van een school en bso in Rijswijk van 1600 m2, was niet meer waterdicht. Er was sprake van een verouderde pvc-dakbedekking, welke zorgde voor lekkage bij de aansluitingen. Hier moest verandering in komen. Aangezien het om een basisschool ging, was het van belang dat deze school gewoon open kon blijven. Sloopwerkzaamheden op het dak waren niet gewenst. Daarom moest gezocht worden naar een oplossing waarbij de oude dakbedekking niet verwijderd hoefde te worden.

De oplossing

De oude pvc-dakbedekking werd overlaagd met het Triflex ProTect systeem. Dit is een vloeibaar dakafdichtingssysteem dat bijzonder geschikt is voor dakoppervlakken en toepasbaar is op vrijwel iedere ondergrond, waaronder ook pvc-dakbedekking. Hierdoor hoefde de oude dakbedekking niet verwijderd te worden, wat zorgt voor minder kans op waterschade en een snellere waterdichte afdichting. Het systeem is bestand is tegen temperatuursverschillen, lopen op het dak, chemicaliën en wortelgroei. Daarnaast is Triflex ProTect een scheuroverbruggend en naadloos systeem.

Voor de details op het dak werd gebruik gemaakt van het Triflex ProDetail systeem. Dit systeem is ontwikkeld voor het afdichten van hoeken, opstanden en andere kritische details. Het systeem omsluit het detail als een tweede huid. Zo krijgen lekkages geen kans.
Het proces

Erkend Triflex applicateur BP Management ging aan de slag met deze klus. Ze hebben eerst alle details ingewerkt en afgedicht. Daarna konden ze het Triflex ProTect systeem aanbrengen op het gehele dakvlak. Hierbij werd gebruik gemaakt van onze spuitapplicatiemachine, Triflex SAM. Eerder werd de toepassing van vloeibare kunststoffen op basis van PMMA beschouwd als puur handwerk, maar met deze nieuwste ontwikkeling is het machinaal aanbrengen een innovatie in de bouwindustrie. Dit dakvlak was een mooie gelegenheid voor BP Management om de Triflex SAM uit te proberen. In 1,5 dag hebben ze het hele dakoppervlak weten te overlagen met Triflex door de Triflex SAM.

Het resultaat

Alle lekkages zijn verholpen en het dak is weer als nieuw. De opdrachtgever hoeft zich de komende jaren geen zorgen meer te maken over de staat van het dak. Doordat gebruik werd gemaakt van de Triflex SAM, werd gezorgd voor een constante mengverhouding van katalysator en basishars, wat resulteerde in een oppervlak met constante kwaliteit. Alle betrokken partijen zijn tevreden met het resultaat.

 

Categorieën
Advertenties
Share this on