Continental Car Parks en Dura Vermeer Vastgoed tekenen contract voor realisatie mobiliteitshub WijCK Pijnacker-Nootdorp

12 Apr 2024

Continental Car Parks en Dura Vermeer Vastgoed tekenden afgelopen week de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van SmartDock WijCK in Pijnacker-Nootdorp.

 

Meerdere functies

 

Deze mobiliteitshub is onderdeel van de gebiedsontwikkeling WijCK naast metrostation Pijnacker Zuid. Het plan omvat appartementen, commerciële ruimten en een als park ingericht openbaar gebied. Toekomstige bewoners en bezoekers van WijCK kunnen straks parkeren in de zogenaamde SmartDock, een duurzame, innovatieve parkeervoorziening die energie opwekt en wordt voorzien van een koffiebar, fietsenstalling, pakketservicedienst en sportvoorzieningen op het dak. De SmartDock ligt direct aan de metrolijn, waardoor de parkeervoorziening ook een P+R functie krijgt.

 

Groen en duurzaam

 

Een belangrijke thema in het gebied is natuurinclusiviteit en klimaatadaptatie. Door de SmartDock zijn er geen parkeerplaatsen in het openbaar gebied nodig. De vrijgekomen ruimte wordt ingericht met veel groen, sport– en spelruimte. De SmartDock wordt voorzien van diverse soorten beplanting en nestkasten voor verschillende vogels.

 

Noortje Jansen, commercieel projectmanager bij Continental Car Parks: “Deze mobiliteitshub is een plek waar energie, mobiliteit, sporten en recreëren samenkomen. Wij denken graag mee in mobiliteitsconcepten voor de toekomst en kijken ernaar uit om deze mobiliteitshub te realiseren.” 

 

Vanaf de tenderfase heeft Continental Car Parks de SmartDock in nauwe samenwerking met Dura Vermeer en de architecten ZUS en WE Architecten ontwikkeld. De supervisor van het gebied is De Zwarte Hond.

 

De verwachte start bouw is de zomer 2024.

Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on