Mobiliteitshub BinnenDok op NDSM-werf Amsterdam geopend

23 Jan 2024

Vlak voor de feestdagen leverden wij de nieuwe mobiliteitshub op de NDSM-werf in Amsterdam op. Met de opening is project BinnenDok gereed en is een mooie stap gemaakt in het autoluw maken van deze nieuwe Amsterdamse wijk.


Parkeergebouw met meerdere functies

De oplevering van BinnenDok werd door het realisatieteam, de partners KondorWessels Amsterdam, Orange Investment Managers, Continental Car Parks, DW Property, Gemeente Amsterdam en huurders APCOA en Bureau Zuidema op feestelijke wijze gevierd met een rondleiding en borrel. De parkeervoorziening voorziet niet alleen in zes parkeerlagen en 525 parkeerplaatsen, maar ook in diverse andere functies voor zowel bewoners, ondernemers, medewerkers en bezoekers op de werf. Het parkeergebouw van in totaal 18.000 m2 heeft namelijk niet alleen de functie van openbare parkeergarage voor de buurt, maar voorziet tevens in een fietsenstalling voor bewoners, commerciële ruimten in de plint en een daktuin. De daktuin wordt bovendien gebruikt als recreatieruimte voor bewoners. Op het dak van het gebouw liggen PV-panelen, die de stroomvoorziening van de gebouwen verzorgen. Het multifunctionele parkeergebouw is daarmee een waardevolle aanvulling voor project BinnenDok, welke bestaat uit in totaal twee woongebouwen, een kantoorgebouw en het parkeergebouw. 


Succesvolle bouwteam samenwerking

Wij ontwikkelden mobiliteitshub BinnenDok in samenwerking met G&S&, BMB ontwikkeling B.V. en Orange Investment Managers, heren 5 architecten, JVZ Ingenieurs, DWA Adviseurs en Nieman Raadgevend Adviseurs. Kwirkey maakt namens de opdrachtgever deel uit van het bouwteam. Het futuristische ontwerp van het gebouw met haar goudkleurige aluminium strekmetalen gevel past bij het industriële verleden van de scheepswerf. Het parkeergebouw is gekocht door Catella Parken Europa, vertegenwoordigd door Orange Investment Managers. De parkeergarage wordt gehuurd en geëxploiteerd door APCOA Parking Nederland.


Mobiliteitshubs die waarde toevoegen

Een autoluwe stad met oog voor een fijne en groene leefomgeving, waarbij parkeren en andere functies geclusterd zijn in een mobiliteitshub. Dát is de ambitie waar wij elke dag invulling aan geven. Flexibel, zodat het gebouw transformeerbaar is. Maar ook collectief en multifunctioneel, zodat de kwaliteit en (sociale) veiligheid van de openbare ruimte verbeteren. Wilt u meer weten over onze mobiliteitshubs? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Op de foto van links naar rechts: Frenky Prins (Orange Investment Managers), Coen Jaspers (DW Property), Frank Aalders (KondorWessels Amsterdam), Jaap Gadella (Gemeente Amsterdam), Dick de Pater (Apcoa),Pieter Raven (G&S&) en Erik de Vries (Continental Car Parks).

Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on