Continental Car Parks realiseert mobiliteitshub Grunobuurt Groningen

01 Feb 2024

Continental Car Parks heeft een overeenkomst getekend met woningcorporatie Stichting Nijestee voor de turnkey realisatie van een mobiliteitshub in de Grunobuurt in Groningen. De mobiliteitshub werd vanaf schetsontwerp gezamenlijk met architect De Zwarte Hond ontwikkeld. De vergunning is inmiddels verleend en medio maart zal de bouw aanvangen.

 

Groen en autoluw met extra functies

De mobiliteitshub aan de Stephensonstraat biedt straks ruimte aan circa 160 parkeerplaatsen voor appartement-eigenaren uit de omgeving. De hub in de nog te ontwikkelen nieuwe wijk zorgt ervoor dat de rest van de wijk autoluw blijft zodat deze met kwalitatief hoogwaardig groen en kindvriendelijk ingericht kan worden. Zo ontstaat een prettige, vriendelijke nieuwe wijk. Continental Car Parks realiseerde inmiddels meerdere mobiliteitshubs, waaronder in Haarlem en in Amsterdam.

 

Gilbert Heutinck, projectmanager bij Continental Car Parks:

“Wij zijn verheugd dat wij deze mobiliteitshub in Groningen gaan realiseren. Met deze hub kan de wijk groen, vriendelijk en autoluw worden ingericht en creëren we een gebouw dat waarde toevoegt aan de wijk. Dat is waar we het voor doen!”

 

Op de begane grond van de mobiliteitshub wordt, naast een fietsenstalling voor het aanliggende woonblok Couchette, tevens een plint met ondersteunende functies zoals bijvoorbeeld een fietsenmaker of wasserette opgenomen. Met deze extra functies ontstaat een centrale, levendige plek in de wijk die meerwaarde biedt aan bewoners en bezoekers.

 

Hoogwaardig ontwerp

Vanuit stedenbouwkundig en architectonisch oogpunt waren er hoge vereisten aan de parkeervoorziening. De hub diende geïntegreerd te worden in het totale volume van de appartementen. Samen met De Zwarte Hond en Trebbe, die de woningbouw gaat realiseren, komt dit tot uiting in fraaie metselwerk gevels met ornamenten en lamellen.

 

De oplevering van de mobiliteitshub in Groningen staat gepland voor het najaar van 2024.

Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on