Continental Car Parks realiseert bedrijfsgebouw en parkeergarage Rijnparc Arnhem

09 Jan 2024

Vlak voor de kerstdagen tekenden Continental Car Parks en Robel Beheer B.V. de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van een bedrijfsgebouw met een parkeergarage aan de Westervoortsedijk in Arnhem.
 
Flexibele bedrijfsruimte met parkeerplaatsen
Het ontwerp van het gebouw is gemaakt door Koudijs Architecten en speelt in op de vraag uit de omgeving naar flexibele bedrijfsruimten en extra parkeerplaatsen. In een bouwteam samenwerking met Robel Beheer, Koudijs Architecten, Bongers & Lemmers Makelaardij, JVZ Ingenieurs en Peutz werkte Continental Car Parks het ontwerp uit naar een functioneel bouwplan. De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd.
 
Meerwaarde voor de omgeving
In het bedrijfsgebouw van ca. 1.000 m2 worden diverse ruimten te huur aangeboden. Deze ruimten zijn flexibel indeelbaar. Direct grenzend aan het bedrijfsgebouw realiseert Continental Car Parks een modulaire parkeergarage met vijf parkeerlagen en ca. 200 parkeerplaatsen.
 
Noortje de Boer, commercieel projectmanager bij Continental Car Parks: “Wij zijn trots op dit mooie project dat tot stand is gekomen in een zeer prettige bouwteam samenwerking. Het gebouw met parkeervoorziening is een echte meerwaarde voor dit industriële gebied. Bovendien is het vlakbij het centrum gelegen!”
 
Aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit
In het bouwplan is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en groen. Het bedrijfsgebouw wordt voorzien van een retentiedak voor waterberging en sedum dakbedekking. In een later stadium worden PV-panelen geplaatst op het dak. De parkeergarage krijgt een groene gevel, waarbij de beplanting is afgestemd op de van nature aanwezige diersoorten. Zo wordt een bijdrage geleverd aan de biodiversiteit.
 
De bouwwerkzaamheden gaan in de zomer van 2024 van start.

Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on