Mobiliteitshub Elements Haarlem naar tevredenheid opgeleverd

28 Feb 2023


Naar volle tevredenheid van onze opdrachtgever Dura Vermeer hebben wij mobiliteitshub Elements in Haarlem opgeleverd. De mobiliteitshub op het voormalige Fluorterrein in oostelijk Haarlem bestaat uit een bovengrondse modulaire parkeergarage met een commerciële plint.


‘Smart Dock’

De ontwikkellocatie is onderdeel van een grotere binnenstedelijke ontwikkeling in Schalkwijk Midden welke wordt getransformeerd naar een levendig en groen woon-werkgebied genaamd Elements. Het plan van Dura Vermeer bestaat uit commerciële ruimten en woningen. De mobiliteitshub is ontwikkeld volgens het vernieuwende mobiliteitsconcept ‘Smart Dock’ en bevat naast een modulaire parkeergarage een plint voorzien van café, restaurant, pakkettenservice en deelmobiliteit. Het gebouw heeft een natuurlijke uitstraling die past in de duurzame leefomgeving van dit terrein door de combinatie van houten lamellen met veel groen dat nog wordt aangebracht.


Flexibel in bouw en gebruik

Steeds meer stedenbouwkundige toekomstplannen streven naar een autoluwe stad met meer oog voor onze leefomgeving. In dat nieuwe mobiliteitsmodel spelen hubs een belangrijke rol. Een hub is transformeerbaar, collectief en draagt door de multifunctionaliteit bij aan de kwaliteit van het gebied. Inmiddels hebben wij ervaring met de ontwikkeling en realisatie van diverse mobiliteitshubs. Andere mobiliteitshubs die wij momenteel bouwen zijn Binckpark in Den Haag, NDSM-werf Amsterdam en Alliander Westpoort in Amsterdam.

Voor de bouw bieden wij diverse bouwsystemen, waarin demontabel en circulair bouwen centraal staan. Daarnaast zijn ze volledig voorbereid op toekomstig gebruik. Denk aan elektrisch laden of installaties die de hele buurt van energie voorzien door bijvoorbeeld PV-panelen op het dak te plaatsen. Ook wanneer er in de toekomst een andere vraagbehoefte in parkeren ontstaat kan de hub hierop worden voorbereid, bijvoorbeeld het toevoegen van extra ruimten of functies die de flexibiliteit van gebruik in de toekomst kunnen waarborgen.

Meer weten over onze mobiliteitshubs?

https://www.carparks.nl/mobiliteitshub


Related projects
Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on