Continental Car Parks en Q-Park realiseren parkeergarage Frontenpark Maastricht

28 Dec 2022

Continental Car Parks heeft overeenstemming bereikt met Q-Park Operations Netherlands B.V. over de realisatie van extra parkeergelegenheid op het Frontenpark in Maastricht. De bouwwerkzaamheden starten begin tweede kwartaal van 2023.

Parkeergelegenheid nabij centrum

De opdracht voor het ontwerp en de realisatie van de parkeergarage werd gegund aan Continental Car Parks in een Europese openbare aanbestedingsprocedure op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI). Momenteel voorziet deze locatie, het oude opslagterrein van Van Gend & Loos/ NS, alleen in parkeergelegenheid op maaiveld. De realisatie van een drielaags parkeergarage op het terrein zorgt voor 577 extra parkeerplaatsen. De parkeergarage bevindt zich op loopafstand van het centrum van Maastricht.

 

Energieleverende parkeergarage

 

Aanvullend op de projectdoelstellingen heeft Q-Park de ambitie een duurzame parkeergarage te realiseren door energie lokaal op te wekken, waardoor de parkeergarage straks energieleverend kan functioneren. Het bouwplan voor de parkeergarage kwam tot stand met MH1 architecten, JVZ Ingenieurs en Witteveen + Bos voor het bouwmanagement. De oplevering staat gepland voor december 2023.

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on