Voorspoedige bouw parkeergarage Alliander 'Westpoort' Amsterdam

12 Nov 2022

Voor netwerkbedrijf Alliander realiseren wij een parkeergarage bij het nieuwe regiokantoor in Amsterdam. De staalconstructie en het trappenhuis staan, de meeste vloeren zijn ook gelegd.

Flexibel, duurzaam en efficiënt

Netwerkbedrijf Alliander realiseert met Dura Vermeer Bouw Midden West een nieuw regiokantoor in havengebied Sloterdijk III genaamd ‘Westpoort’. Het complex biedt ruimte aan kantoren, opleidingsfaciliteiten, werkplaatsen, magazijnen en testruimten voor de dochterbedrijven Liander, Qirion en Kenter. Ook een nieuwe vierlaags splitlevel parkeergarage is voorzien in het project. Architectenbureau De Zwarte Hond is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gehele project waarbij flexibiliteit, duurzaamheid en modulariteit de uitgangspunten zijn.

Wij realiseren de parkeergarage op basis van een engineer-& buildopdracht van Dura Vermeer. Ons Flexideck parkeersysteem vormt de basis van de parkeervoorziening, welke naadloos aansluit op de beoogde uitgangspunten. Wij optimaliseerden het ontwerp en hebben binnen het bouwvolume (totaal ca. 6.000 m2 in acht levels) het aantal parkeerplaatsen van 188 naar 200 parkeerplaatsen uitgebreid.

De bouw van het gehele project is in december 2021 gestart met een oplevering in Q1 2023. Wij leveren de parkeervoorziening nog dit jaar op aan Dura Vermeer.

-> Bekijk meer over project Alliander Amsterdam


Categorieën
Thema's
Share this on