High Tech Campus kiest opnieuw voor Triflex!

12 Aug 2022

De opzet van de huidige High Tech Campus te Eindhoven is op initiatief van Philips begonnen in 1998, waar nu allerlei technische bedrijven gevestigd zijn. Om alle duizenden werknemers te voorzien van een parkeerplek zijn er in de loop der jaren negen parkeergarages gebouwd. De bovenste parkeerdekken zijn allemaal afgewerkt met Triflex. Na meer dan 20 jaar moest er het een en ander gerenoveerd worden. In 2021 zijn drie parkeerdekken gerenoveerd, binnenkort volgen er nog vier. Vanwege de goede ervaringen uit het verleden koos de opdrachtgever weer voor Triflex.

De uitdaging

Omdat de High Tech Campus een groot en belangrijk complex is, waren er een aantal eisen van de opdrachtgever die uitdagingen vormden voor de renovatiewerkzaamheden en de aanpak van de bovendekken. De opdrachtgever wilde absoluut geen scheurvorming en lekkage hebben op de dekken. Daarnaast was zo min mogelijk sloopwerk een grote wens. Verder wilde de opdrachtgever de zekerheid dat de bovendekken er na de renovatie weer 20 jaar tegenaan kunnen.

De oplossing

De oplossing wat betreft de renovatie van de parkeerdekken welke voldoet aan de wensen van de opdrachtgever, was een Triflex parkeersysteem met een membraaninlage. Dit duurzame systeem kon over het oude systeem aangebracht worden door de uitstekende chemische hechting. De nieuwe afwerking zou ervoor zorgen dat de eventuele bewegingen door druk in het oude systeem, geen invloed hebben op het nieuwe systeem. Er ontstaat een scheurloos en waterdicht dek, welke de constructie eronder goed beschermt.

Het proces

Meekelenkamp Kunststof Techniek was de applicateur van dit project. Deze applicateur was tijdens de bouw van de eerste parkeergarages ook betrokken. Daarnaast heeft deze organisatie veel ervaring in huis om de belangrijke parkeergarages op een juiste, duurzame manier te renoveren.

Als eerste zijn er op enkele plekken oude, beschadigde lagen van de parkeergarage verwijderd. De plekken van deze oude lagen zijn vakkundig opgevuld en aangeheeld. Vervolgens zijn alle details gecheckt op kwaliteit. Daarna zijn alle lijngoten bekeken en hersteld waar nodig. Toen de oude lagen waren gereactiveerd, is men begonnen om het Triflex parkeersysteem met membraaninlage aan te brengen over de oude Triflex afwerking. Dit systeem is vakkundig aangebracht door de ervaren applicateur.

Het systeem is afgewerkt met een kleurfinish die past bij de wensen van de opdrachtgever wat betreft de uitstraling en esthetiek. Tot slot zijn de markeringen en bewijzeringen aangebracht.

Het resultaat

De renovatie van de parkeerdekken van de High Tech Campus in Eindhoven was een bijzonder project. De applicateur heeft de kwalitatief hoogwaardige producten van Triflex vakkundig en snel aangebracht. De overlast is zo minimaal mogelijk gehouden. Het project heeft geresulteerd in een waterdichte, scheuroverbruggende afwerking van de parkeerdekken, welke de onderliggende constructie goed beschermt. Zowel het proces als het eindresultaat is in lijn met de wensen van de opdrachtgever. Door het duurzame systeem kunnen de parkeerdekken weer jaren mee en hebben alle medewerkers van de High Tech Campus een goede, veilige parkeerplek.

Meer over dit project leest u in de casestudy!

Categorieën
Thema's
Share this on