Werkzaamheden gestart bouw parkeergarage P2 Gelre ziekenhuizen Apeldoorn

19 Jul 2022

Bij Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn zijn wij gestart met de sloopwerkzaamheden van de oude parkeergarage. De werkzaamheden zijn eind volgende week gereed, waarna wij starten met de realisatiewerkzaamheden van de nieuwe parkeergarage. Het aanbrengen van de fundatiepalen start in week 34. Gedurende de bouw kan men parkeren in de onlangs opgeleverde tijdelijke parkeervoorziening P1.

Flexideck bouwsysteem

De nieuwe parkeervoorziening krijgt 880 parkeerplaatsen verdeeld over drie bouwlagen, waarvan één ondergronds, één op maaiveld en één op de eerste verdieping. Wij realiseren de parkeervoorziening met ons Flexideck bouwsysteem welke bestaat uit een thermisch verzinkte staalconstructie en prefab betonvloeren. Hoewel deze constructie volledig demontabel is, krijgt de parkeervoorziening wel een permanente bestemming.  

Natuurinclusief ontwerp 

Met het gebouw wordt een natuurinclusieve en gezonde omgeving gecreëerd, waarbij de overgang van parkeren naar bezoek zo ontspannen mogelijk is vormgegeven. De positionering van de garage zorgt voor een heldere omkadering van het entreegebied, waardoor het voor ziekenhuisbezoekers begrijpelijk, herkenbaar en daardoor stressloos is. Met de houten gevelelementen in combinatie met klimplanten wordt een zachte en natuurlijke uitstraling gecreëerd. Het ontwerp kwam tot stand in samenwerking met Architectenbureau Groosman, JVZ Ingenieurs en Donker Design.  

De oplevering van de nieuwe parkeervoorziening voor Gelre ziekenhuizen wordt verwacht medio 2023.

Categorieën
Advertenties
Share this on