Voortgang bouw mobiliteitshub Elements Haarlem

09 May 2022

Op het voormalige Fluorterrein aan de Surinameweg in oostelijk Haarlem zijn wij bezig met de bouw van een mobiliteitshub. Het gebouw is ontwikkeld volgens een vernieuwend mobiliteitsconcept ‘Smart Dock’ en bestaat uit een bovengrondse modulaire parkeergarage met een commerciële plint. Het heiwerk is gereed, we zijn nu bezig met het graven van de funderingen en poeren. Daarnaast hebben wij de eerste vloeren voor de trafo-ruimtes gestort.

Transformatie woon-werkgebied

De ontwikkellocatie is onderdeel van een grotere binnenstedelijke ontwikkeling in Schalkwijk Midden en wordt de komende jaren getransformeerd naar een levendig en groen woon-werkgebied genaamd Elements. Het plan van Dura Vermeer bestaat uit commerciële ruimten en woningen. De parkeervoorziening krijgt een natuurlijke uitstraling die past in de duurzame leefomgeving van dit terrein door veel groen toe te passen in het ontwerp in combinatie met houten lamellen.

Smart Dock

Steeds meer mensen delen een auto of reizen met het openbaar vervoer. In de mobiliteitshub wordt, naast parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers, een ‘Smart Dock’ ingericht. Bewoners kunnen gebruikmaken van een groot aantal deelauto’s en -fietsen. Er komt een werkcafé voor de buurt en een servicepunt voor het ophalen en wegbrengen van pakketten.

Oplevering

We verwachten deze mobiliteitshub in november op te leveren

Categorieën
Share this on