Start bouw mobiliteitshub Elements Haarlem

13 Apr 2022

Op het voormalige Fluorterrein aan de Surinameweg in oostelijk Haarlem zijn wij gestart met de bouw van een mobiliteitshub. De bouwplaatsinrichting is gereed en DPA palen worden momenteel aangebracht. Het gebouw is ontwikkeld volgens een vernieuwend mobiliteitsconcept ‘Smart Dock’ en bestaat uit een bovengrondse modulaire parkeergarage met een commerciële plint.

Transformatie woon-werkgebied

De ontwikkellocatie is onderdeel van een grotere binnenstedelijke ontwikkeling in Schalkwijk Midden en wordt de komende jaren getransformeerd naar een levendig en groen woon-werkgebied genaamd Elements. Het plan van Dura Vermeer bestaat uit commerciële ruimten en woningen. De parkeervoorziening krijgt een natuurlijke uitstraling die past in de duurzame leefomgeving van dit terrein door veel groen toe te passen in het ontwerp in combinatie met houten lamellen.

Smart Dock

Steeds meer mensen delen een auto of reizen met het openbaar vervoer. In de mobiliteitshub wordt, naast parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers, een ‘Smart Dock’ ingericht. Bewoners kunnen gebruikmaken van een groot aantal deelauto’s en -fietsen. Daarnaast komt er een werkcafé voor de buurt en een servicepunt voor het ophalen en wegbrengen van pakketten.

Oplevering

We verwachten de mobiliteitshub in november op te leveren.

Categorieën
Advertenties
Share this on