Uitbreiding parkeerdek Universitair Ziekenhuis Brussel gestart

02 Mar 2022

Bij het Universitair Ziekenhuis in Brussel starten wij deze week met de werkzaamheden voor de uitbreiding en verduurzaming van het parkeerdek. Met de uitbreiding krijgt P1 ca. 400 extra parkeerplaatsen extra en een geïntegreerde fietsenstalling van ongeveer 900 m2.

Slimme oplossing voor hoogteverschil

Door uit te breiden in de breedte krijgt de huidige modulaire parkeergarage twee extra parkeerlagen voor auto’s. Slimme inzet van het hoogteverschil van het terrein maakt het mogelijk een extra verdieping toe te voegen. Deze biedt straks plaats aan een fietsenstalling.

Groene en duurzame garage

Op het dak van de parkeergarage komen zonnepanelen, waarmee de parkeergarage bijna energieneutraal kan functioneren. We passen de bestaande gevel aan zodat deze perfect aansluit op het gedeelte van de uitbreiding. Oud en nieuw vormen daardoor een eenheid. De gehele parkeergarage krijgt een eigentijdse en duurzame groengevel.

Modulair bouwen

De uitbreiding is de derde bouwopdracht die wij realiseren voor APCOA Belgium en het Universitair Ziekenhuis in Brussel. Door enorme groei van het ziekenhuis realiseerden wij in 2008 de eerste laag van het modulaire parkeerdek. De totale capaciteit bestond toen uit 200 parkeerplaatsen op het parkeerdek en 450 plaatsen op maaiveld. Met het oog op groei in de toekomst maakten we de parkeervoorziening uitbreidingsgeschikt. In 2015 werd het parkeerdek uitgebreid met een extra verdieping. En nu wordt wederom vanwege groei een verdubbeling van het aantal parkeervloeren gerealiseerd. Ons modulaire parkeersysteem maakt het mogelijk parkeergarages aan te passen naar ontwikkelingen in de toekomst.

Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on