Continental Car Parks realiseert parkeergarage Alliander ‘Westpoort’ Amsterdam

17 Dec 2021


Voor netwerkbedrijf Alliander realiseren wij een parkeergarage bij het nieuwe regiokantoor in Amsterdam. De opdracht hiervoor sloten wij onlangs met Dura Vermeer Bouw Midden West, de hoofdaannemer van het totale complex. 

Flexibel, duurzaam en efficiënt

Netwerkbedrijf Alliander realiseert met Dura Vermeer Bouw Midden West een nieuw regiokantoor in havengebied Sloterdijk III genaamd ‘Westpoort’. Het complex biedt ruimte aan kantoren, opleidingsfaciliteiten, werkplaatsen, magazijnen en testruimten voor de dochterbedrijven Liander, Qirion en Kenter. Ook een nieuwe vierlaags splitlevel parkeergarage is voorzien in het project. Architectenbureau De Zwarte Hond is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gehele project waarbij flexibiliteit, duurzaamheid en modulariteit de uitgangspunten zijn.

Als parkeerspecialist realiseren wij deze parkeergarage op basis van een engineer-& buildopdracht van Dura Vermeer. Ons Flexideck parkeersysteem vormt de basis van de parkeergarage en sluit naadloos aan op de beoogde uitgangspunten. Wij optimaliseerden het ontwerp waarbij wij binnen het bouwvolume (totaal ca. 6.000 m2 in acht levels) het aantal parkeerplaatsen van 188 naar 200 parkeerplaatsen hebben uitgebreid. 

Complexiteit

Alle gebouwen, te weten het volledig in hout opgetrokken kantoor, de werkplaats met traditionele sheddaken, de splitlevel parkeergarage, maar ook de terreinafscheidingen tussen deze gebouwen, krijgen een unieke volledig doorlopende cortenstalen gevel. Tevens komen er in de technische ruimtes van de parkeergarage opslagruimtes en installaties voor de andere gebouwen en het terrein. Om deze punten goed in te passen heeft directe afstemming plaatsgevonden met hoofdaannemer Dura Vermeer, installateur CroonWolter&Dros en VPT Versteeg.

De bouw van het gehele project start medio juli 2022 met een oplevering in Q1 2023. De bouw van de parkeergarage start medio juli 2022 en de parkeervoorziening zal medio december worden opgeleverd aan Dura Vermeer.


Categorieën
Advertenties
Share this on