Continental Car Parks realiseert tijdelijk parkeerdek Gelre ziekenhuizen Apeldoorn

06 Jul 2021

Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn krijgt een nieuwe parkeergelegenheid. Continental Car Parks en het ziekenhuis tekenden onlangs de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van een tijdelijk parkeerdek op parkeerterrein P1.

Tijdelijk parkeerdek vanwege bouw nieuwe parkeergarage

De bouw van een tijdelijk parkeerdek op P1 zorgt ervoor dat er voldoende parkeergelegenheid is tijdens de bouw van een nieuwe parkeergarage P2. Vervanging van deze parkeergarage is nodig vanwege scheurvorming in de constructie. Hierdoor is nu slechts een gedeelte in gebruik. Omdat er gedurende de bouw geen auto’s kunnen staan op P2, kunnen bezoekers en patiënten in deze periode gebruikmaken van P1 en het tijdelijke parkeerdek op P1. Voor medewerkers wordt voorzien in parkeergelegenheid buiten het terrein van Gelre. De tijdelijke parkeervoorziening krijgt één extra parkeerlaag en biedt circa 200 extra parkeerplaatsen.

Flexideck parkeersysteem

Het parkeerdek wordt gerealiseerd met het Flexideck parkeersysteem van Continental Car Parks, zusterbedrijf van Aan de Stegge Twello en specialist in parkeeroplossingen. Het bouwsysteem bestaat uit een thermisch verzinkte staalconstructie en prefab betonvloeren. De betonvloeren overspannen de parkeervakken en parkeerweg. Ze worden mechanisch aan elkaar gekoppeld en voorzien van een hoogwaardige kitvoeg die zorgt voor een vloeistofdichte betonvloer. De constructie is volledig demontabel en dus gemakkelijk te verwijderen of te verplaatsen waardoor het ideaal is voor tijdelijk gebruik. De constructie past dus ook helemaal binnen de kaders van circulair bouwen en zal maximaal 10 jaar blijven staan.

De gevel wordt voorzien van houten lamellen met een dichte aluminium plaat tegen de eventuele overlast van koplampen van auto’s afgewisseld met natuurlijk groen. Daarnaast wordt het parkeerdek voorzien van technieken om de verlichting nauwkeurig en specifiek te kunnen dimmen om de eventuele verlichtingsoverlast verder te minimaliseren.

De bouw van het tijdelijke parkeerdek start deze zomer en zal in het najaar gereed zijn, waarna de nieuwbouw van de parkeergarage P2 van start kan. Welke partij deze nieuwe P2 parkeergarage gaat realiseren is nog niet bekend. Het projectmanagement wordt verzorgd door PTG advies.

Categorieën
Share this on