Continental Car Parks ontwikkelt eerste houten parkeergarage van Nederland in Schiedam

22 Sep 2020

In de tweede helft van 2021 start de bouw van herontwikkelingsproject De Nieuwe Kethelpoort in de wijk Schiedam-Nieuwland. Het college van burgemeester en wethouders riep de ontwikkelcombinatie Maas Wijkontwikkeling en FSD in samenwerking met Waal uit tot winnaar van de ontwikkelcompetitie. Ook een parkeergarage is onderdeel van het plan. Deze opdracht is aan ons gegund. De kans is groot dat we hier de eerste houten parkeergarage van Nederland realiseren. 

Parkeren voor bewoners en gebruikers 

De Nieuwe Kethelpoort bestaat uit circa 140 (huur)appartementen in het middensegment, 35 grondgebonden (koop)woningen en 25 zorgwoningen op de locatie van de voormalige LTS aan de Monseigneur Nolenslaan. De parkeergarage met 3 parkeerlagen en 165 plaatsen voorziet in parkeerplaatsen voor bewoners en gebruikers. Momenteel onderzoeken we of er ook functies zoals fietsparkeren, commerciële ruimtes, een daktuin en/of zonnepanelen aan de parkeervoorziening worden toegevoegd.

Parkeergarage van hout

De totale ontwikkelingsopdracht is aan ons gegund omdat ons plan het beste aansluit op de vraag van de opdrachtgever. Na een locatiebezoek en diverse gesprekken met lokale mensen werd gekozen voor een flexibele en maatschappelijk interessante ontwikkeling van het gebied. Een belangrijk punt was de straten zoveel mogelijk autoluw te maken om extra kwaliteit aan het openbare gebied toe te voegen. De auto’s worden geparkeerd in de zogenaamde mobiliteitshub. Daar de mobiliteitshub midden in het plangebied gepositioneerd is, is er gekozen om deze vriendelijk, fraai en passend in de omgeving vorm te geven. De houten variant van onze modulaire parkeergarage sluit perfect aan bij deze thema’s. De komende periode werken wij deze mogelijkheid dan ook verder gedetailleerd uit.

Planuitwerking

De stedenbouwkundige uitwerking en architectuur van het ontwikkelingsgebied inclusief parkeergarage wordt verzorgd door architectenbureau Groosman uit Rotterdam. In de komende maanden wordt het ingediende plan door de diverse partijen verder uitgewerkt. De ontwikkelcombinatie gaat in overleg met de gemeente en buurtbewoners om de plannen te verfijnen. Het is de bedoeling dat de bouwwerkzaamheden eind 2021 starten.

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on