CAR PARKS BRENGT KLEUR AAN DE GROOTSTE PARKEERGARAGE VAN NEDERLAND

22 Nov 2016

Bouwfase 1 van de grootste parkeergarage in Nederland is bijna voltooid. De nieuwe parkeergarage bij het Designer Outlet Center in Roermond wordt gebouwd in twee fases en krijgt een capaciteit van totaal circa 3.500 parkeerplaatsen. Continental Car Parks realiseert daarmee de allergrootste parkeergarage van Nederland. De parkeervlakken in de nieuwe parkeergarage zijn voorzien van verschillende kleuren, wat zorgt voor een uniek en gekleurd aanzicht.

Parkdeck-Parkeersysteem

Continental Car Parks realiseert de parkeergarage volgens het eigen Parkdeck-parkeersysteem. De basis is een staalconstructie met slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en witte plafonds. “Mensen gaan zich er prettig en veilig voelen. Overdag komt er veel licht binnen, ‘s avonds weerkaatst het licht op witte plafonds, waardoor tevens een aanzienlijke besparing op de verlichtingskosten ontstaat. Ook het ontbreken van brede kolommen zorgt voor een veilig gevoel”, zegt commercieel directeur Jeroen Drenth van Continental Car Parks.

De parkeergarage wordt gerealiseerd op basis van éénrichtingsverkeer waarbij er schuin en in brede parkeerplaatsen wordt geparkeerd. Hierdoor ontstaat er maximale veiligheid en gebruikersvriendelijkheid. De gevels van de trappenhuizen, aan de rand in het midden van de garage, bestaan voornamelijk uit glas waardoor de oriëntatie en het gevoel van veiligheid gewaarborgd is. De gevel bestaat uit houten lamellen en deze zorgen voor een duurzaam karakter en een uniek aanzicht. De parkeergarage wordt uiteraard ook voorzien van diverse personenliften.

Omschrijving
Parkeergarage voor circa 3.500 extra parkeerplaatsen

Start bouw
1 april 2016

Oplevering
Fase 1 december 2016 – Fase 2 maart 2017

Opdrachtgever
McArthurGlen

Architect
Continental Car Parks

Constructeur
JVZ Raadgevend Ingenieursburo B.V. uit Deventer

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on